7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Film festivali 29 Kasım^da başlıyor

3.Uluslararası Dadaş Film Festivali 29 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında Erzurum'da yapılacak. 

Dadaş Film yöneticisi Nil Gürpınar, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, festivalin bu yıl uluslararası boyuta taşınacağını söyledi. Gürpınar, bu yıl festivalde Türkiye'den yönetmen, sanatçı ve senaristlerin yanı sıra 8 Türki Cumhuriyetten de konuklar olacağını bildirdi. 

Festival kapsamında bu yıl 3 panel, çeşitli seminerler, çocuk bölümü, yarışmalar gibi etkinliklerin yapılacağını ifade eden Gürpınar, uluslararası bölümdeki panellerde Cengiz Aytmatov'un eserleri, Türk dünyası ile ortak motifler ve SSCB sonrasında Türk ve Rus sinemalarının ele alınacağını kaydetti. 

Etkinliğin ulusal bölümünde ise Anadolu kadınını konu alan filmlerin gösterime gireceğini ve paneller yapılacağını bildiren Gürpınar, bu bölümde 'Doğu'da kadın' konulu bir fotoğraf sergisi de açılacağını anlattı. 

Gürpınar, festival kapsamında Prof. Dr. İhsan Özbay'ın edebiyat ve sinema, Prof. Dr. Suat Gezgin'in Türkiye'de sinema ve belgeselci Hilmi Etikan'ın ise sinema tarihi ile ilgili belgesel gösterimi yapacağını ve seminer vereceğini ifade etti. 

Etkinlikler kapsamında Yrd. Doç. Dr. Abdülkerim Dinç'in Türki Cumhuriyetler ve sokakta çalışan çocuklar ile ilgili fotoğraf sergisinin açılacağını belirten Gürpınar, ulusal yarışmada ise 2007-2008 döneminde yapılan filmlerin halk jürisi ile değerlendirilerek ödüllendirileceğine işaret etti. 

Festivalin çocuk bölümünde ise kısa filmler, uzun metrajlı filmler, çocuk ve medya konulu bir panel bulunacağı vurgulayan Gürpınar, festivalin açılış etkinliklerinin Atatürk Üniversitesi ile Dadaş Sineması'nda gerçekleştirileceğini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 15:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?