7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Fırat yardım bekliyor

Kulak zarı olmayan Fırat Çıray, tedavi olabilmek için hayırseverlerin yardımını bekliyor. 

Doğuştan kulak zarı olmayan ve işitme problemi yaşayan Vanlı Çıray ailesinin çocuğu 13 yaşındaki Fırat Çıray 2006 yılında kulağından Erzurum’da ameliyat edildi. 

Başarılı geçen ameliyatın ardından Fırat’ın tam olarak işitmesini sağlayabilmek için ikinci bir ameliyat yapılması istendi. İkinci ameliyatın sinir damarlarıyla bağlantılı olması sebebiyle doktorlar baba Tahir Çıray’dan ameliyat için imza istediler. 

Çocuğunu riske atmak istemeyen baba Tahir Çıray, doktorların 5 yıl sürecek tedavi programına evet dedi. Çocuğunu tedavi ettirmek için inşaatlarda çalışan Tahir Çıray, geçirdiği trafik kazası sonucu ayağına platin takılınca çalışamaz raporu verildi. 
Artık bir işte çalışamadığını belirten baba Tahir Çıray, “Kazadan sonra doktorlar çalışamaz raporu verdiler. 3 tane çocuğum var. En büyüğü lisede, onun küçüğü ortaokulda, en küçüğü hasta olan çocuğumda ilkokul beşinci sınıfta okuyor. Çalışamadığım için onları okutmakta ve ailemi geçindirmekte zorluk çekiyorum.”dedi. 

Çocuğunun 5 yıl sürecek tedavisi için Sağlık Bakanlığından ve hayırseverler vatandaşlardan destek isteyen baba Tahir Çıray, şunları söyledi:
“Riskli olduğu için çocuğumu ameliyat ettiremiyorum. Ameliyat olmayınca sürekli tedavi olması gerekiyor. Maddi durumum iyi olmadığı için düzenli olarak tedaviye getiremiyorum. Sağlık Bakanımızdan ve yardımsever insanlardan gelecek yardımı bekliyorum.” 

Babasının kucağında Erzurum Numune Hastanesi’nin bahçesinde tedavi olmayı bekleyen 13 yaşındaki Fırat ise, bir an evvel iyileşmek istediğini söyledi. Arkadaşları gibi işitmek ve derslerini rahat dinlemeyi arzu ettiğini belirten Fırat, hayırseverlerden ailesine yardımcı olmalarını talep etti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 11:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?