9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM

Fırın denetimleri arttırıldı

Dadaşkent Belediyesi Zabıta ekipleri, beldedeki fırınları ve marketleri denetimden geçirdi. Başkan Vahdettin Yaylalı’nın da katıldığı denetimlerde beldedeki fırınlarda ekmek gramajları uygun bulunurken, marketlerde de son kullanma tarihi geçmiş gıda maddesine rastlanmadı. 

Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, denetimlerde ekmek gramajlarının yanında, hijyen koşullarına da önem verildiğini ifade etti. Halkın sağlığı ile oynanmasına asla müsaade etmediklerini belirten Başkan Yaylalı, “Rutin denetimlerimizi Ramazan ayında sıklaştırdık. Fırınlarımızda yaptığımız denetimlerde 400 gram olması gereken ekmeklerin 420 gramın da üzerinde çıkması bizleri sevindirdi. Fırınlarımızda hijyen koşullarına da uyulduğunu gördük. Halkımız gönül rahatlığıyla ekmeklerini tüketebilirler.” dedi. 

Marketlerde yapılan denetimlerde de son kullanma tarihi geçmiş gıda maddesine rastlanmadığını ifade eden Başkan Yaylalı, “Hem fırınlarımızda, hem de marketlerimizde yaptığımız denetimlerde uygunsuz, sağlık koşullarına uymayan herhangi bir duruma rastlamadık. Bundan dolayı tüm esnafımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “Sepette Ekmek Var” kampanyası beldedeki tüm fırınlarda uygulanıyor ve ihtiyaç sahipleri de ekmeklerini bu sepetlerden temin ediyorlar.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 22:31:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?