25
Nisan
2024
Perşembe
ERZURUM

Fırıncıdan taciz tuzağı

Erzurum'da bir yıl önce ekmek almaya gelen lise öğrencisi 13 yaşındaki Ş.K.'yi alt kata indirerek yanağından öptüğü iddia edilen fırıncı 20 yaşındaki M.Ö. hakkında 15 yıl hapis cezası istendi.

Olay 17 Mayıs 2012 günü merkeze bağlı Şükrüpaşa Mahallesi, Trafo Caddesi'ndeki bir fırında meydana geldi. Amcası ve ağabeyi ile fırın işleten M.Ö., ekmek almaya gelen Ş.K.'ya saat 12.00'de gelmesini söyledi. Amca ve ağabeyi gidince fırında yalnız kalan M.Ö., ekmek almaya tekrar gelen Ş.K.'ya, "Alt kata inelim sana ekmek vereyim" dedi. İddiaya göre burada M.Ö., 8 ekmek alan Ş.K.'yı, yanağından öptü.

Şikayet üzerine tutuklanan ve 'çocuğun basit cinsel istismarı' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkan M.Ö., suçlamaları kabul etmedi. Ş K.'nin olay günü gelip ekmek aldığını ve bayat olduğu için geri getirdiğini öne süren M.Ö., ekmekleri verirken kendisine istemeden çarptığını savundu.

Psikolog eşliğinde ifadesi alınan Ş.K. ise "Ekmek aldıktan sonra bana sarılarak yanağımdan öptü. 'Gel arka tarafa gidelim' dedi. Çok korktum. Fırından kaçtım eve giderek olayı anneme anlattım. Anneme, 'abla kendime hakim olamadım. Kusura bakma' demiş" dedi.

'ŞİKAYETÇİ OLMAZSAM AYNI CEZAYI ALACAK MI?'

Duruşmada Mahkeme Başkanı Murat Durmaz, sanıktan şikayetçi olup olmadığını sordu. Şikayetçi olup olmamakta tereddüt eden Ş.K., "Birşey sormak istiyorum. Şikayet etmediğimde yine aynı cezayı alacak mı?" dedi. Mahkeme Başkanı Durmaz'ın "Ona mahkeme karar verecek" demisinin ardından Ş.K. bir süre düşündükten sonra sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi.

Mahkeme sanık M.Ö.'nün tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

..
Yayın Tarihi : 1 Mart 2013 Cuma 18:52:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EVRİM IP: 46.196.8.xxx Tarih : 27.03.2013 20:34:22

 YA BU MEMLEKETİM DEE Bİ GÜN OLSUN SAPIKLIK HABERİ DUYMAYAYIM GÖRMEDİM YAA BU NASIL BİR REZALETTİR TÜÜÜH BE ALLAH BELANIZI VERSİN SİZİN GİBİLERİN