4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Fırınlara ramazan denetimi

Yakutiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan öncesi fırınları gözetim altına aldı.

Zabıta yetkilileri, belediye sınırları içerisindeki fırınların bir hayli eksiklerinin tespit edildiği denetimler sonrasında kapatma dahil çeşitli cezai işlemler uyguladıklarını söylediler. Zabıta ekipleri, Belediye başkanı Ali Korkut’un talimatları doğrultusunda 5’er gün aralıklarla sürekli denetim yapacaklar.
Yakutiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri belediye sınırları içerisinde bulunan fırınlarda denetim gerçekleştirdiler.


Zabıtanın denetimlerinde çok sayıda fırının hijyen şartlarını taşımadıkları, çalışanların kılık kıyafetlerinin işe uygun olmadıkları gözlendi. Bazı fırınların işletme ruhsatı bulunmadığının tespit edildiğini belirten Zabıta yetkilileri, “Denetimler sonucu çok sayıda fırında eksikler tespit ettik. Çok sayıda fırında üretim yapılan alanlar pislik içerisinde ve fırın çalışanlarının çoğunluğu işe uygun kıyafetler giymiyor. Birçok fırının ruhsatlarının olmadığını tespit ettik. Bu fırınlar için kapatma çıktı. Belediye Encümeninden kararlar çıktı ve fırınlara bir ay süre verdik. Eksiklikleri tamamlamayan, ruhsatlarını almayan fırınlar süresiz olarak kapatılacak. Denetimlerde gördüğümüz manzara hoş değildi. Başkanımızın Ali Korkut’un talimatı doğrultusunda bundan böyle 15’er günlük aralıklarla denetim yapacağız” şeklinde konuştular.


Denetimlerin aralıklarla süreceğini belirten Zabıta yetkilileri, Ramazan ayına özel denetimlerinde süreceğini belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 18:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?