4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Fırınlara şafak operasyonu

Palandöken Belediye zabıta ekipleri, ilçede bulunan 25 fırına sabahın erken saatlerin de şafak baskını yaparak denetledi.

Denetimlerde Hijyenik olmayan, eksiği bulunan 14 fırına cezai işlem yapılırken 11 fırın uyarıldı ve baskında standartlara uymayan yüzlerce pis pasa bezine el konularak imha edildi.


DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI
Ramazan ayı münasebetiyle denetimlerini daha da sıklaştıran Palandöken Belediyesi zabıta ekipleri fırın kontrollerinde, fırınların genel temizliği, boya, badana, çalışan personelin sağlık karnesi, iş kıyafetleri, unların depolama şartlarına, yatakhane temizliğine, çöp saklama şartlarına, haşare ile mücadele, üretimde kullanılan alet ve ekipmanın temizliği ile yeterliliği, kullanılan suyun durumu, ekmeklerin gramajına, etiketli olup olmadıklarına, tarifeye uyup uyulmadığına kadar hemen her konu gözden geçirildi.


İNSAN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ
İnsan Sağlığı her şeyden önce geldiğini söyleyen Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, yaptığı açıklamada, “İlçemizde bu tür denetimlerimizi aralıksız devam edecek. Sınırlarımız içerisinde yetki ve sorumluluğumuzu sonuna kadar uygulayacağız. Üretim yapan işletmelerimiz bizler gibi insan sağlığına önem vermesini bekliyoruz.

Mevzuat ve kanunlar belli. Bu mevzuata ve kanunlara uyulduğu takdirde belediye olarak bizlerde elimizden geldiği kadar işletmelere kolaylık sağlar ve yardımcı oluruz. Ama önce mevzuata göre hareket edilmesini bekliyorum. Çünkü insan sağlığı her şeyden önce gelir. Bizler bunu önemsiyoruz. İşletme sahipleri de bunu önemserse hiçbir problem kalmaz” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2009 Pazartesi 21:01:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?