7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Fırtına minareyi yıktı!

ERZURUM'DA FIRTINA ÇATILARI UÇURDU, MİNAREYİ YIKTI

Erzurum'da dün gece etkili olan şiddetli lodos ve fırtınanın etkisiyle çatılar uçtu, bir caminin minaresi yıkıldı, hayvan barınaklarında meydana gelen göçüklerde ise 4 büyükbaş hayvan telef oldu.

Erzurum İl Kriz Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Erzurum'da dün gece etkili olan şiddetli lodos ve fırtına nedeniyle Palandöken ilçesinde bazı apartmanların yanı sıra Spor Meslek Lisesi'nin çatısı tamamen uçtu. Çatıların can ve mal güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle okulun giriş kısmı güvenlik şeridiyle araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Çat ilçesine bağlı Bağköy'de de gece etkili olan fırtına ve lodos nedeniyle cami minaresi yıkıldı. Olay saatinde fırtına ve sağanak nedeniyle vatandaşların evlerinde bulunması muhtemel can kaybını önledi. Aynı köyde 3 ayrı hayvan barınağının damı çöktü. Göçükte 4 büyükbaş hayvan telef oldu.

Ayrıca fırtına ve lodosun yanı sıra sağanak yağış Çat'ın Tuzlataşı köyünde de etkili oldu. Sağanak yağış sonrası meydana gelen heyelanda köy ilköğretim okulunun duvarlarında hasar meydana gelirken, okulda eğitime geçici olarak ara verildi. İzinde bulunan Çat Kaymakamı Hasan Balcı ise sabah saatlerinde beraberinde bir heyetle Tuzlataşı köyüne giderek incelemelerde bulundu.

ERZURUM'DA FIRTINA ÇATILARI UÇURDU, MİNAREYİ YIKTI
ERZURUM'DA FIRTINA ÇATILARI UÇURDU, MİNAREYİ YIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 12:14:00
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 12:46:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?