4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Fısu heyetinden tam not

FISU HEYETİNDEN TAM NOT

Uluslararası Üniversite Spor Oyunları Federasyonu (FISU) Yönetim Kurulu üyeleri 86 kişilik kalabalık bir ekiple geldikleri Erzurum’da 2011 için yapılan ve inşaatı devam eden tesisleri gezdiler. Heyet üyeleri tesislerin hızla bitirildiğini görmekten mutlu olduklarını dile getirdi.

Erzurum’a şimdiye kadar en kalabalık ekiple gelen FISU heyeti, tesislerdeki ilerlemelerden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. 2011 Üniversiade Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz’ın ev sahipliğinde yapılan tesis ziyaretleri tam gün devam etti.

Oyunlar Köyü olarak kullanılacak Atatürk Üniversitesi Kampüsü içinde ki yurtları gezen heyet üyelerine bilgi veren Kredi Yurtlar Bölge Müdürü Yahya Pasinoğlu: “Üniversitemiz 55 bin öğrencisi ile Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biridir. Ayrıca yurtlarımızda 10 bin öğrenci kalmakta. 225 dönüm arazi üzerine kurulan yeni yurtlarımızla birlikte öğrenci sayımız 11500 kişiye ulaşacak. Kış Oyunları esnasında 11 bloktan oluşan tesislerimizde 3550 sporcu konaklayacak” dedi.

“SONA YAKLAŞIYORUZ”

2011 Erzurum Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, heyet üyelerine kampüs içerisinde bulunan sosyal tesisleri gezdirdi. Oyunlar Köyü’nün bir noktadan idare edileceğini ve bu durumun oyunların akışını çok sağlıklı bir şekilde devam ettireceğini belirten Korkmaz: “Hiç bir problemimiz yok. Hazırlıklarımız tam gaz devam ediyor. Sona yaklaşmak bizi heyecanlandırıyor. Tesislerin planlanan zamandan önce bitecek olması bizim yüz akımız olacak” diye konuştu.

Genel Koordinatör Korkmaz, daha sonra misafirlerine Türk Lokumu ikram ettikten sonra kampüs içerisinde bulunan ve oyunlar esnasında sporcuların sosyal aktiviteler yapabilecekleri bowling, bilardo, tenis kortları ve futbol sahalarını gezdirdi. Korkmaz, bowling salonunda ise heyet üyeleri ile bowling oynadı.

“ERZURUM HAKEDİYOR”

FISU heyeti ile birlikte ilk defa Erzurum’a gelen yönetim kurulu üyesi İsveçli Stefan Bergh, Erzurum’da gördüklerinden çok memnun olduğunu söyledi. Aktiviteler ve tesislerin çok iyi durumda olduğunu gözlemlediğini belirten Bergh, “Şunu itiraf etmeliyim ki; bu seyahatten çok memnun kaldım. Erzurum’da herşeyin bir arada olması oyunların çok sağlıklı bir ortamda devam edeceğinin işareti. Tesislerin, Oyunlar Köyü’nün ve Sosyal Tesislerin bir arada bulunması harika bir durum. Ayrıca buranın bir kar kenti olması da Erzurum’un daha büyük organizasyonları hak ettiğinin doğal bir göstergesi” diye konuştu.

“HER ŞEY PLANLANDIĞI GİBİ İLERLİYOR”

Öte yandan, FISU İletişim Komitesi Başkanı İsviçreli Leons Eder de, Erzurum’a üçüncü defa gelmekten mutlu olduğunu söyledi. Erzurum’a her gelişinde yeni bir heyecan duyduğunu ifade eden Eder: “Burada ki yaptığımız incelemelerde şu gerçek ortaya çıktı. FISU heyeti yaptığı denetlemelerden çok memnun. Erzurum’un bu işten çok karlı çıkacağını söyleyebilirim. Gerek oyunlar sırasında gerek oyunlar sonrasında Erzurum ekonomik olarak çok şey kazanacak” dedi.

Eder, Erzurum’da çok planlı ve organize bir çalışmayı gördüklerinin altını çizerek şöyle konuştu: “Erzurum’a ilk geldiğimde planlamayı, ikinci geldiğimde tesislerin hızlı bir şekilde yapılışını bu defa ise organizasyonda ki ilerlemeyi gördük. Buda gösteriyor ki; Erzurum’da her şey planlandığı gibi ilerliyor.”

FISU HEYETİNDEN TAM NOT
FISU HEYETİNDEN TAM NOT
FISU HEYETİNDEN TAM NOT
FISU HEYETİNDEN TAM NOT
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 09:35:05
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 09:41:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?