6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Folklora doyuran gece

Erzurum Özel Güneş İlköğretim Okulu öğrencilerince hazırlanan müzik ve folklor gecesi büyük ilgi gördü. Erzurum Lisesi Kültür Salonu’nda dün akşam düzenlenen ve gece geç saatlere kadar devam eden program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Okul Müdürü M. Reşat Yamaç, öğrencilerin yıl boyu katıldıkları etkinliklerde kazandıkları becerileri sergileyeceklerini ifade ederek, bu tip faaliyetlerin öğrencilerin kişilik gelişimleri ve kendilerine güvenleri konusunda önemli rol oynadığını söyledi. Programda daha sonra sahne alan okul öğrencilerinin oluşturduğu koro, çeşitli türküler seslendirdi. Öğrenciler adına yapılan bir konuşmanın ardından Bingöl, Gaziantep, Erzurum erkek ve kadın bar ekibiyle Kafkas folklor ekipleri gösterilerini sundu. TRT sanatçısı Ümit Turhan’ın da bir konser verdiği gece, çiftetelli gösterileriyle sona erdi.

Programı 2 katlı salonu dolduran veliler, Özel Güneş İlköğretim Okulu Genel Müdürü Selami Didin, Okul Müdürü M. Reşat Yamaç ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yetkililer izledi. Toplam 480 öğrenci mevcudu bulunan okulun düzenlediği gecede 170 öğrenci görev aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2005 Perşembe 12:33:45
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 11:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?