7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Fotoğrafçılık Kulübü'nden gezi

Atatürk Üniversitesi 'Odak Fotoğrafçılık Kulübü' Erzurum'un Narman ve Oltu İlçelerine gezi düzenleyerek, önemli yerlerin fotoğraflarını çekti.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde kurulan ve Odak Fotoğrafçılık Kulübü Başkanı Hüseyin Bağış tarafından organize edilen geziye çok sayıda kulüp üyesi katıldı. Sabahın erken saatlerinde Üniversiteden hareket eden Kulüp üyeleri, ilk olarak Çobandede Köprüsünü gezdiler ve fotoğraf çekerek, köprünün tarihi hakkında bilgi aldılar.

Sarıkamış Şehitleri Anıtlarını ziyaret eden öğrenciler burada şehitler için dua ettiler. Turistik açıdan önemli bir yere sahip olan Narman Peri Bacalarını gezen Kulüp üyeleri detay fotoğrafçılık çalıştılar. Peri bacalarını ilk kez gören öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Fotoğrafçılık Kulübü danışmanı Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim elemanı Kadir Atik, fotoğraf çekme teknikleri hakkında bilgi verdi. Narman Peribacalarında saatlerce fotoğraf çeken öğrenciler, Peribacalarının zirvesine çıkarak muhteşem manzarayı izlediler ve genel, detay fotoğrafçılık çalışması yaptılar. Narman'ın Beyler köyünü ziyaret eden öğrenciler vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Vatandaşlar kulüp üyelerine çay, ayran ve civil peynir ikramında bulundular. Son durak olarak da Oltu Kalesine ve Oltu Kilisesine uğrayan öğrenciler burada da bol bol fotoğraf çektiler. Kalenin ve kilisenin tarihçesi hakkında bilgi aldılar.Odak Fotoğrafçılık Kulüp Başkanı Hüseyin Bağış, "Çok verimli bir gezi olduğunu düşünüyorum. Kulübümüz yeni kurulmasına rağmen önemli gelişmeler kat ettik. Bu tür geziler düzenleyerek, hem kültürümüzü tanımış oluyoruz hem de kültürel doğal zenginliklerimizin fotoğraflarını çekip, sergiler düzenleyerek halkımıza tanıtabiliriz" dedi.

Fotoğrafçılık Kulüp Danışmanı, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Elemanı Kadir Atik, "Son derece güzel, beklenenin ötesinde bir gezi oldu. Narman Peri Bacaları'nda fotoğrafçılık alanında bir çalışma yapılarak Turizme kazandırılabilir. Erzurum, tarihi ve doğa bakımından çok önemli bir yere sahip.Özel bir fotoğrafçılık çalışması yapılarak, esnaflardan ve yöneticilerden gelecek bir destekle sergi açılabilir ve Erzurum'u tanıtmak için güzel bir çalışma yapılabilir. Kulübümüz yeni kurulmasına rağmen hızla gelişiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 17:13:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?