7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Futbol sahasında golf oynamak

Golf sahasının bulunmadığı Erzurum'dan Türkiye şampiyonu olan golfçüler önümüzdeki hafta İstanbul'da yapılacak olan 6. Ayak Yıldızlar final yarışmaları öncesi hazırlıklarını iddialı bir şekilde sürdürüyor.
 
Golf sahası olmadığı için çalışmalarını futbol sahası, kapalı spor salonu ve düz ovada yaptıklarını söyleyen antrenör Nükhet Gürel, "Yaşadığımız zorluklar başarıyı getirdi" dedi. 

Türkiye Golf Federasyonu'nun 3 yıl önce başlattığı bir proje kapsamında Erzurum'da kurulan golf takımı yaşadığı imkansızlıklara rağmen önemli başarılara imza atıyor. Milli takım antrenörü de olan Nükhet Gürel nezaretinde çalışmalarını Erzurum'da bazen futbol sahasında, bazen kapalı salonlarda, bazen kar üzerinde çoğu zaman ovada sürdüren genç golfçüler, Türkiye şampiyonluğu kazandı. Önümüzdeki hafta sonunda İstanbul'da düzenlenecek olan 6. ayak yıldızlar final müsabakalarında da iddialı olduklarını söyleyen Antrenör Nükhet Gürel, "Golf Erzurum şartlarında elbette ki zor bir spor. Ama biz inandık ve çalışarak bunu başardık. Zorluklar beraberinde başarıyı getirdi. Birçok oyuncumuz milli takım seviyesine kadar gelmiştir" diye konuştu. 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar ise, Erzurum'da golf sahası olmamasına rağmen elde edilen başarılarına dikkati çekerek yetiştirilecek ünlü golfçülerle kentin en kısa zamanda golf sahasına kavuşacağını umduğunu söyledi. Çintımar, Erzurum'un golf sporu için çok uygun bir merkez olduğunu belirterek, yaz döneminde hemen her gün burada golf oynanabileceğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 10:04:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?