7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Futbol şenliği başladı

ERZURUM’DA 1. ÇOCUK YUVALARI ARASI BÖLGE FUTBOL ŞENLİĞİ BAŞLADI

Türkiye Futbol Fededasyonu ve Sosyal Hizmetler Çoçuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği “1. Çocuk Yuvaları Arası Bölge Futbol Şenliği” düzenlenen törenle başladı.

Atatürk Üniversitesi Futbol Sahasında düzenlenen törene Erzurum Vali yardımcısı Nazife Aktaş, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sultan Murat Aydın, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Faruk Adıgüzel, Erzurum Futbol Federasyonu Başkanı Kemal Coşkun, İl Tarım Müdürü Mustafa Altun ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın, “Çocuklarımız için beden eğitimini sağlamak esasıyla yola çıkan futbol fedarasyonu ve genel müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu şenlikte Erzurum, Iğdır, Kars, Artvin, Muş ve Van illeri çocuk yuövaları arasında futbol maçları düzenlenecek ve eminizki bu maçlar ile Türk gençliğinin spor bakımından da milli heyacan içinde itina ile yetiştirilmesi adına büyük bir adım atılmış olacaktır. Ulu Önder Atatürk’ün müspet bilimlerin temellerine dayanan güzel sanatları seven fikir terbiyesinde olduğu kadar beden terbiyesinde de kabiliyeti artmış ve yükselmiş olan erdemli, kuvvetli bir nesil yetiştirmek ana siyasetimizin açık delilidir. Diyerek ehemmiyetine vurgu yaptığı spor adına bugün burada açılışını yaptığımız 1. Çocuk Yuvaları Arası Bölge Futbol Şenliğinde takımlara başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra folklör ekibi tarafından gösteriler yapılarak, Erzurum Zübeyda Hanım Çocuk Yuvası ve Çocuk Evleri, Iğdır Hacı Ali Parim Çocuk Yuvası, Van Sevgi Evleri Çocuk Yuvası, Muş 80. yıl Çocuk Yuvası, Artvin Murgül Çocuk Yuvası, ve Kars Halime Arslan Çocuk Yuvalarından oluşan futbol takımları iki gün sürecek olan turnuvada ilk maçları için sahaya çıktı.

ERZURUM’DA 1. ÇOCUK YUVALARI ARASI BÖLGE FUTBOL ŞENLİĞİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 10:43:01
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 13:03:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?