4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

GAP’tan madalya geliyor

GAP’TAN MADALYAR GELİYOR

6.GAP Yaz Spor Oyunları tüm hızıyla sürüyor. Pazar günü sona erecek olan oyunlarda Erzurumlu sporcular madalya almaya devam ediyor.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen, Muş ve Bitlis illerinin ev sahipliğini yaptığı 6. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu (GAP) Yaz Spor Oyunları tüm hızıyla sürüyor.

Dört günü geride kalmak üzere olan GAP Yaz Spor Oyunları’nda Antrenör Zafer Kavcı ve Ömer Budancamanak yönetimindeki taekwondocular madalya almayı başardı. Taekwondo da

Erzurum’dan Köksal Kaya 48 kiloda, Çağrı Erdinç 63 kiloda ve Nurdan Korkmaz 52 kiloda üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

Güreşte greko-romen stilde Osman Genç 63 kiloda ikinci olarak gümüş madalya aldı. Serbest güreşte ise 54 kiloda Cihat Çakmak birinci olarak altın madalya kazandı. Mehmet Kartal 69 kiloda altın madalyanın sahibi olurken, 63 kiloda Mehmet Özmen üçüncü olarak bronz madalya aldı. Antrenör Erol Altınışık yönetimindeki güreşçiler yüz güldürdü.

Nurullah Diyarbakır, Erdoğan Dönmez ve Kaan Karagülle yönetiminde Judoda mücadele eden sporcular başarılı oldu.60 kiloda Hayrettin Kürşat Garipoğlu birinci olarak altın madalya kazanırken, 55 kiloda Ertuğrul Dönmez ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. 52 kiloda Nagihan Başkurt 3. Olurken, Erzurum erkeklerde takım halinde GAP Yaz spor Oyunlarını judodoa ikinci sırada tamamladı.

Yüzmede de başarılı sonuçlara imza atan Erzurum alkış aldı. Antrenör Kübra Özdemir ve Sercan Acuner yönetimindeki yüzücülerden Ezgi Yıldırım 100 metre bayanlar karışıkta birinci oldu. Çağla Nur Çiltaş ise bayanlar 50 metre kelebek yarışlarında dördüncü oldu.

Antrenör Orhan Aksy, Hentbol takımı ise Kars’ı 20-10 ve Hakkâri’yi de 34-14 mağlup etti. Ardahan’ı 36-11’lik sporla geçen Erzurum ekibi adını Çeyrek finallere yazdırdı.

GAP’TAN MADALYAR GELİYOR
GAP’TAN MADALYAR GELİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2011 Cuma 16:11:00
Güncelleme :1 Temmuz 2011 Cuma 16:14:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?