4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Garaj yeşil alan oluyor

Yakutiye İlçe Belediyesi Gürcükapı semtinde bulunan Aşkale garajını yeşil alana çevirdi.


Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum’da kişi başına 2 metrekare yeşil alan düştüğünü hatırlatarak “Bu oranın da nedeni Atatürk Üniversitesi. Üniversitesiz bu oran 1 metreye geriliyor. Hedefim 5 yıl içerisinde bu oranı yukarılara çekmek. Yeşil alandan yana hassasiyetim fazla” dedi.
Gürcükapı semtinde bulunan Aşkale garajı bundan böyle yeşil alan olarak çevreye hizmet verecek. Yakutiye Belediyesi, geçtiğimiz yıllar boşaltılan ve yoğunlukla şahıslara ait iş makinaları için park olarak kullanılan alanı düzenleyerek yeşil alan yapıyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, yeşil alan bakımından fakir olan Erzurum’da kişi başına düşen yeşil alan oranını standartlara yaklaştırmak istediğini söyledi. Korkut, “Erzurum’da kişi başına yeşil alan oranı 2 metrekare. Şanslıyız ki, Atatürk Üniversitesi var. Üniversitenin oranını çıkarırsak şehirde kişi başına 1 metrekare yeşil alan düşmektedir. Biz, belediye olarak her mahallemizde yeşil alan oluşturmayı hedefliyoruz. Dünya standartları kişi başına 7 metrekare. Bu oranı yakalayamasakta, oranı 4 metrekarenin üzerine çıkmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.


Aşkale garajı olarak bilinen alanda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Ali Korkut, bölge sakinleri tarafından da yoğun ilgiyle karşılandı. Çevre sakinleri Belediye Başkanı Ali Korkut’a kendilerine kazandırılan yeşil alan için teşekkür ettiler. Vatandaşların Korkut’tan çeşitli istek ve talepleri de vardı. Belediye Başkanı Korkut, halkın istek ve taleplerini tek tek not etti. Korkut, bölgede bulunan büfelerinde bir düzene girmesini, görüntü kirliliği yaratmamalarını istedi. Korkut, “Aksi taktirde büfeleri kaldırırım” uyarısında bulundu. Vatandaşların bölgenin müteahitler tarafından iş makinası parkı olarak kullanıldığını ifade ederek iş makinalarının kaldırılması taleplerine de olumlu cevap veren Korkut, “Belediye olarak halkımızın hizmetinde olacağız. Görevlerimiz içerisinde olan işleri zaten yapacağız. Vatandaşlarımızın taleplerini de uygunluk ve gücümüz oranın da yerine getireceğiz” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 12:49:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?