6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Gazeteciler araştırılıyor

Türkiye’de görev yaban gazetecilerin sosyal ve mesleki koşullarının belirlenmesi için araştırma yapılıyor. 

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri, ‘Türkiye’de gazetecilerin kişisel özellikleri ile sosyal ve mesleki koşulları bakımından gazetecilik mesleğine yönelik tutumlarının saptanması amacıyla bir araştırma projesi başlattı. 

Doç.Dr. Nuray Karaca, Yrd.Doç.Dr. Seçil Banar, Yrd.Doç.Dr. Erol Karaca ve araştırma görevlisi Barış Günaydın tarafından yürütülen proje kapsamında, İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum, Trabzon, Muğla, Bursa, Adana, Gaziantep ve Konya illerinde görev yaban basın mensuplarıyla birebir görüşme yapılacak. 

Erzurum’daki gazetecilerle anket çalışması yapan araştırma görevlisi Barış Günaydın, hazırladıkları ankette gazetecilere kişisel bilgiler ve toplumsal yapıları hakkında 23, mesleki, sosyal ve ekonomik konularda 44 soru sorduklarını bildirdi.
 
Ankette gazetecilik mesleğine ilişkin sorularında yeraldığını vurgulayan Günaydın, “10 ilde gazetecilerle birebir yapılacak görüşme sonunda anket sonuçları değerlendirilecek. Çalışma sonunda görev yaban gazetecilerin sosyal ve ekonomik koşulları ile yaşadıkları sıkıntılar bir rapor halinde kamuoyuna açıklanacak.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 12:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?