4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Gazeteciler tesislere hayran kaldı

GAZETECİLER 2011 TESİSLERİNE HAYRAN KALDI

Erzurum’a gelen Türkiye Kulüpler Birliği Vakfı üyeleri ile gazeteciler, kış oyunları için inşa edilen tesislere hayran kaldı.

Türkiye Kulüpler Birliği Vakfı ve spor medyasının 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na destek vermek amacıyla düzenlediği tesis gezisi tamamlandı.

Fenerbahçe ve Türkiye Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Aziz Yıldırım öncülüğünde Erzurum’a gelen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Galatasaray Kulüp Başkanı Adnan Polat, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ile diğer Anadolu Kulüpleri’nin Başkanları gezi sonrası kış oyunları için inşa edilen tesislere duydukları hayranlığı gizleyemedi.

ÖZEL UÇAKLA ERZURUM’A GELDİLER

Kulüpler Birliği Vakfı, Erzurum'da düzenlenecek 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları oyunları öncesinde Erzurum'a çıkarma yaptı. 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ait tesisleri görmek ve destek vermek amacıyla Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener diğer başkanların da bulunduğu uçakla öğle saatlerinde Erzurum'a geldi. Erzurum Havalimanı'na inen başkan ve gazetecileri Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar karşıladı. Başkanlar ile ulusal basının spor müdürleri ve spor köşe yazarlarının bulunduğu ekip, ilk olarak Cemal Gürsel Stadı'nı gezdi.

ÖZGENER: SÜPER KUPA ERZURUM STADINDA OYNANABİLİR

Tribünlerinin üzeri kapalı Erzurum Stadı, özellikle kulüp yöneticileri tarafından çok beğenildi. Mahmut Özgener, bunun üzerine şunları söyledi: "Bir kupa oynatırız seve seve. Önümüzdeki kupa finalinin nerede oynanacağı belli. Kararını aldık, açıklayacağız. Ama inşallah Süper Kupa'yı burada oynamayı nasip eder. Spor Toto Süper Lig şampiyonu ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu 'Süper Kupa' için oynayacak. Ağustos'ta Süper Kupa finalini burada oynatırız. Harika olur. Yeni, sezon öncesi büyük moral olur. Yapan, emeği geçen herkesin eline sağlık. Keşke böyle bir stadın bir takımı da olsun isterdik. İnşallah bu stat, onlara vesile olur." Gezisine devam eden ekip Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa edilen buz sporlarının yapılacağı tesisleri gezip Konaklı Tesisleri'nde mola verdi . Daha sonra ise atlama kulesin de düzenlenen öğle yemeğine katıldı.

AKGÜL: HERHANGİ BİR SIKINTIMIZ YOK

Cemal Gürsel Stadı, 3 bin kişi kapasiteli buz hokeyi salonu, Konaklı Kayak Merkezi ve Türk Telekom Atlama kulelerinde incelemelerde bulunan heyet, tesislerle ilgili Gençlik ve Spor Genel Müdürü Akgül'den bilgi aldı. Akgül, daha sonra burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ziyaretlerinden ötürü spor heyetine teşekkür ederek, kış oyunları kapsamında yapılan tesislerin tanıtıma ihtiyacı bulunduğunu söyledi. ''Sporun popüler dalı biliyorsunuz futboldur. Futbol camiasını tamamıyla burada görmekten bugün gerçekten çok mutluyuz'' diyen Akgül, şunları kaydetti:

“Biliyorsunuz, yaklaşık bir iki aydır postu buraya serdik. Şu an oyunlara her haliyle hazırız. Şu anda turizm anlamında burada kar yok ama bizim kar yapma makinelerimiz gece gündüz çalışıyor. Dolayısıyla bizim herhangi bir sıkıntımız yok. Oyunları bekliyoruz. Buraya yaklaşık 3 bin 500 civarında sporcu gelecek. Tabi herkesin kafasında soru işareti var, (oyunlardan sonra buralara ne olacak?) diye. Oyunlardan sonrası için burasıyla alakalı ciddi planlar yapıyoruz. Burasını Türkiye'nin bir spor destinasyonu ve spor buluşma merkezi haline getirmeye çalışıyoruz.”

Akgül, ayrıca Erzurum'u sadece kayak yada buz sporları değil aynı zamanda spor dallarında yükseklik antrenmanı anlamında bir çekim merkezi haline getirmeyi planladıkları belirtti.

GAZETECİLER 2011 TESİSLERİNE HAYRAN KALDI
GAZETECİLER 2011 TESİSLERİNE HAYRAN KALDI
GAZETECİLER 2011 TESİSLERİNE HAYRAN KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 11:18:04
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 18:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?