6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Gazeteciler yemekte buluştu

Şifa Hastaneler Grubu’nun daveti üzerine Erzurum’a gelen İzmirli gazeteciler, akşam yemeğinde Erzurumlu gazetecilerle bir araya geldiler.

Ilıca Yolu üzerindeki Şifa Hastanesi yemekhanesinde organize edilen programda yemek öncesi Erzurum’da düzenlenecek olan 2011 Üniversiad Kış Olimpiyatları tanıtım CD’si davetlilere izlettirildi. Daha sonra bir konuşma yapan Şifa Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Operatör Dr. Mahmut Akdoğan, “İzmirli gazeteci arkadaşlarımızı Erzurum’a davet ettik. Erzurum’un turistik ve tarihi yerlerini gezdirip şehrimizi daha iyi tanımalarını saplamaya çalıştık. Bu arada akşam yemeğinde de bir araya gelip karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Doğu -Batı buluşmaları ve gezilerinin ülkemiz adına ne denli faydalı olduğunu gördük. Sağlığın dışında da bu tür aktiviteleri basın görevlisi arkadaşlarımızla beraber sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Erzurum ve İzmir'de kurduğu modern hastanelerle sağlık hizmetinde öncü kuruluş olduğunu ispatlayan Şifa Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akdoğan, "Doğduğum ve doyduğum yere hizmet etmekten büyük şeref duyuyorum. Ben iki ilin de başarılı hemşehrisi olmak istiyorum " diye konuştu. Erzurum'a daha önce de gruplar götürdüğünü hatırlatan Akdoğan, Erzurum'dan da İzmir'e grup gezileri düzenleyeceklerini belirtti.

Doğunun Paris'i olarak adlandırılan Erzurum'da kurdukları hastane ile adeta bölge hastanesi gibi çalıştıklarını anlatan Mahmut Akdoğan, şöyle konuştu; “Hastanemizde hastalarımıza sunduğumuz kaliteli hizmet sadece Erzurum ile sınırlı kalmayıp, 100 yatak, 32 doktor (3 pratisyen hekim, 29 uzman hekim) ve 185 yardımcı sağlık personeliyle Doğu Anadolu ve hatta komşu devletler için de en doğru adres olmuştur. Dahiliye, ortopedi, göğüs, kardiyoloji, kalp damar, çocuk, üroloji, beyin cerrahi, kadın doğum, genel cerrahi, Ağrı polikliniği, kulak burun boğaz, fizik tedavi, diş, ortodonti, Mikrobiyoloji, Biyokimya, Patoloji laboratuarları hizmetleri vermektedir. Ayrıca tüm branşlarda ameliyatlar, Açık Kalp Ameliyatları, kalp anjiografileri, Multislice CT, Tomografi, MR, Tüp Bebek, Hemodiyaliz Ünitesi, Kanser teşhis ve ışın tedavisi, Yoğun Bakım Üniteleri, Yeni Doğan Yoğun Bakım, Nükleer Tıp Merkezi ve Radyoaktif İyot Tedavisi (tiroid kanserli hastaların tedavisi), endoskopiler, kapalı ameliyatlar, prostatta greenlight ameliyatları, hastanemizde başarıyla yapılmaktadır."
Erzurum Valisi Celalettin Güvenç te, 2011 Üniversiad Kış Olimpiyatları kapsamında kentte kış sporlarına ağırlık verildiğini hatırlatarak, Palandöken Kayak Merkezi’nin dünyadaki sayılı kayak merkezlerinden biri olduğunu ifade etti. Ulaşım açısından Avrupa’daki hiçbir kayak merkezine Erzurum’daki kadar kısa süre de ve rahat ulaşma imkanının olmadığını belirten Vali Güvenç, “Havaalanından Palandöken’e 15 dakika da çıkabiliyorsunuz. Erzurum’a Türkiye’nin bir çok yerinden uçak seferi var artık. İzmir’den, İstanbul’dan, Antalya’dan hafta sonu uçağı binip 2 saat sonra Erzurum’da 15 dakika sonra da Palandöken’de olabiliyorsunuz. Palandöken’de ki kar kalitesi ve pistlerin güzelliği eşsiz bir güzellik. Avrupa’da ki kayak pistlerinde bu kadar çeşitlilik arz eden ve zorluk derecesi olan parkurlar yok. Biz, 2011 Üniversiad Kış Olimpiyatları kapsamında Dünyanın çeşitli ülkelerinde ki bir çok kayak merkezini inceleme şansını bulduk. İnanın ki hiçbir yerde Palandöken’deki kadar kilometre babında uzun pist yok. Başka kayak merkezlerini 1 günde keşfedersiniz ama Palandöken’i keşfetmek için usta kayakçıysanız yine 1 hafta sürer. “ dedi.

Doğu’nun tabi ve kültürel zenginliklerinin bol olduğunu da belirten Vali Güvenç, bazı heyetlerin Erzurum ve çevre illerde incelemelerde bulunduklarını, adeta buraların işlenmemiş elmas olduğunu söylediklerini ifade etti. Doğu’nun kalkınması için hayvancılığa önem gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Güvenç, “Doğu ve içerisinde yer alan Erzurum’un iklim özelliğiyle hayvancılığın merkezi konumunda. Ancak artık hayvancılık ta bitme noktasına geldi buralarda da. Türkiye’nin et ve süt ihtiyacı dış ülkelere bağımlı kalmadan Doğu’dan karşılanabilir. Bunun için gerekli destek ve çalışmalar yapılmalıdır.” diye konuştu.

Daha sonra akşam yemeği yenilerek, İzmir ve Erzurumlu gazeteciler hoş sohbette bulundular.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 11:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?