6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Gaziler toplu taşımacılardan şikayetçi

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Salih Mesci, gazilerin toplu taşıma ücretlerinden ücretsiz yararlanma hakkı bulunmasına rağmen, Erzurum’da bazı toplu taşıma araçlarında rencide edildiğini söyledi. 

3761 sayılı yasa kapsamında gazi ve gazi eşlerinin gazi tanıtım serbest kartı sahibi olduğunu ve bu kartlarla devlet demiryollarından, deniz vasıtalarından, belediyeler ve belediyeler tarafından yetki verilen şirketlere ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanma hakkına sahip olduğunu belirten Muharip Gaziler Derneği Başkanı Salih Mesci, Erzurum’da bu hakka rağmen bazı toplu taşıma araçlarının gazileri rencide ederek otobüsten indirdiğini öne sürdü. 

Özel halk otobüslerinde gazilerin ücretsiz binme hakkı olmasına rağmen özellikle gazi eşlerinin sürücüler tarafından rencide edildiğini ifade eden Mesci, “Hiç kimsenin gazilerimizi bu şekilde rencide etmeye hakkı yoktur. Otobüs sürücüleri bu konuda Makine İkmal Daire Başkanlığı’ndan talimat aldıklarını söylüyorlar. Biz diğer illere gittiğimizde sahip olduğumuz kartlarla rahatlıkla toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak yararlanabiliyoruz. Yine diğer illerden şehrimize gelen gazilerimizde bu hizmetleri rahatlıkla alabilmelidirler. Gazilerimizden ve eşlerinden kart alınması istenmektedir. Böyle bir uygulama gazilerimi üzmüştür. Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızdan destek bekliyoruz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 13:45:35
Güncelleme :3 Kasım 2008 Pazartesi 18:01:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?