4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Gazi'ye hakarete 15 gün ceza

Erzurum'da Gazi kartıyla ücretsiz binmek istediği toplu taşıma aracının şoförü tarafından hakarete maruz kalan vatandaşın şikayeti üzerine otobüs şoförüne 15 gün boyunca sefere çıkmama cezası verildi.

Doğubeyazıt ilçesinde vatani görevini yaparken, askeri kamyonun damper kısmından düşerek ağır yaralanan 24 yaşındaki Erdal Çobanoğlu, kafatası parçalandığı için 2 yıl boyunca tam 4 kez ameliyat geçirdi ve kendisine gazilik unvanı verildi. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin kantinini işleterek geçimini sürdüren genç gazi, şehir içi otobüslere ücretsiz binmesi için kendisine verilen 'gazi kartı' ile yolculuk yapmak isterken, otobüs şoförünün sözlü tacizine maruz kaldı.


22 Mayıs günü işyerine gitmek için üniversite hattında yolcu taşımacılığı yapan Engin K. yönetimindeki 25 FR 722 plakalı özel halk otobüsüne binen Çobanoğlu, sürücünün "Sen nasıl gazisin. Her yerin sağlam. Böyle gazi olunur mu? Senin neren gazi? Yalandan bir kart alıyorsunuz, her yere para veriyorsunuz, otobüse gelince beleş" sözleriyle karşılaştı. Otobüste bulunan diğer yolcular karşısında rencide edildiğini düşünen Gazi Erdal Çobanoğlu, bir durak sonra otobüsten indi. Otobüs şoförünün hakaretlerini gururuna yediremeyen genç gazi, durumu Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı Toplu Ulaşım Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile bildirdi.


Gazinin şikayet dilekçesini inceleyen Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı Toplu Ulaşım Müdürlüğü, otobüs şoförüne ceza verilmesi istemiyle, dilekçeyi Özel Halk Otobüsleri Derneği'ne havale etti. Başvuruyu inceleyen ve otobüs şoförü Engin K.'nin savunmasını alan Dernek yönetimi, gaziye hakaret edildiğine kanaat getirdi ve dernek üyesi şoföre ve aracına 15 gün boyunca sefere çıkmama cezası verdi.


Özel Halk Otobüsleri Dernek Başkanı Ömer Ata, gazilere devlet tarafından toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlanma hakkı tanındığını belirterek, "Gazi arkadaşımızın da bu imkandan yararlanma hakkı var. Şoförlerimiz de bu uygulamayı yürütmek zorunda. Dernek üyesi bir şoförümüzün gazimize hakaret ettiğini, konuyu inceleyince biz de tespit ettik. Yönetim Kurulunu hemen topladık ve aracını 15 gün bağlama kararı aldık" dedi.


Hakarete maruz kalan Gazi Erdal Çobanoğlu ise kendisini herkesin içerisinde rencide ettiği için kızgın olduğu otobüs şoförü Engin K.'ye verilen cezayla bir nebze de olsa yüreğinin hafiflediğini söyledi. Genç gazi, "Bana Gazilik unvanını devlet verdi. Tek amacım devletin sunduğu imkanlardan yararlanmaktı. 2 yıl boyunca çok ağır tedavi gördüm. Mucize eseri hayatta kaldım. Şoför arkadaş ücretsiz bindiğim için bana hakaret etti. 'Sen nasıl gazisin. Her yerin sapa sağlam' diyerek aşağılamaya çalıştı. Ben de
benim gibi gazi ve şehit yakını kişilerin bu tür hakaretlere maruz kalmasının önüne geçmek için vatandaşlık görevimi yapıp şikayetçi oldum. Gerekenin yapıldığı için de memnunum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 14:01:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erdal IP: 85.110.89.xxx Tarih : 29.06.2009 20:27:39

diğer otobüs şoförlerine ibret olsun