7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Gecekondu sorununda sona gelindi

Yakutiye Belediyesi, beldenin en önemli problemlerinden biri olan gecekondu sorununu önemli ölçüde çözüme kavuşturdu. Son 5 yıl içerisinde yaklaşık 2 bin 500 gecekondu yıkımının yapıldığı beldede kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kent merkezinde sosyal konutlar yükselmeye başladı. 

Habip Efendi, Veyis Efendi, Mehti Efendi, Rabia Hatun, Dere ve Çırçır mahallelerinde uygulanan gecekondu ıslah projesi kapsamında yıkılmaya yüz tutmuş yaklaşık bin 500 konutu yıkarak enkazını şehir merkezi dışına kaldıran Yakutiye Belediyesi, Veyis Efendi, Murat Paşa, Ali Paşa, Sultanmelik ve Rabia Hatun Mahallelerinde imar ve yol çalışmaları çerçevesinde 250’den fazla ev ve işyerinde de kamulaştırma yaptı.
Yakutiye Belediyesi’nin yıllarca ihmal edilen gecekondu sorununu ortadan kaldırmak için kısıtlı imkanlarına rağmen ciddi çalışmalara imza attıklarını söyleyen Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, gecekondu ıslah ve kamulaştırma çalışmaları için yaklaşık 5 trilyon ödeme yaptıklarını bildirdi. 

Kent merkezinde bulunan ve şehrin güzel görünümüne engel olan gecekondulara karşı başlattıkları mücadelede önemli bir seviyeye geldiklerini ifade eden Başkan Atınç, TOKİ ile yapılan anlaşmalar ile şehrin merkezinin gecekondulardan kurtarılarak sosyal konutlara kavuşturulduğunu bildirdi. 

Gecekondu Islah projesi kapsamında Hasan-i Basri Mahallesi’nde TOKİ ile yapılan anlaşma ile 512 konut yapıldığını belirten Başkan Fahrettin Atınç, yine Yakutiye Belediyesi’nce Yıldızkent bölgesinde 240 sosyal konutun bitirilerek hak sahiplerine teslim edildiğini bildirdi. 

Halen Habip Efendi, Veyis Efendi, Mehti Efendi, Rabia Hatun, Dere ve Çırçır Mahalleleri’nde bin 27 gecekondu bulunduğunu hatırlatan Başkan Atınç, Erzurum’un kent merkezini oluşturan Yakutiye bölgesinde gecekonduların kaldırılarak modern sosyal konutların inşa edilmesi için çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. 

TARİHİ ESERLERİMİZİN ÇEVRESİNİ AÇTIK
Başkan Atınç, tarihi eserlerin büyük bir bölümünün Yakutiye bölgesi içerisinde bulunduğunu da belirterek, belediye olarak Erzurum Kalesi, Üç Kümbetler ve Çifte Minareli Medrese çevresinde kamulaştırma yaparak tarihi eserlerin çevresini açtıklarını söyledi.

Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 13:50:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?