6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

'Geçmişten Günümüze İletişim'

Erzurum’da “Geçmişten Günümüze İletişim Tarihi” sergisi açıldı. Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Abdul Kadir Atik tarafından Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Resim Sergi Salonu’na açılan sergiye öğrenciler ve öğretim görevlileri yoğun ilgi gösterdi.


Geçmişten Günümüze İletişim Tarihi Sergisinin, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin tarafından hazırlandığını açıklayan Atik, “Bu sergide İlk çağlarda ateş ve dumanla yapılan haberleşmeden, Antik Çağ, Osmanlı Dönemi ve günümüzdeki elektronik iletişime kadar hepsini ayrıntılı olarak görebilirsiniz. Sergide özellikle görsel öğeler ağırlıklı. Her haberleşme türünün altında ayrıntılı açıklamalar yer alıyor. Özellikle iletişim öğrencilerimiz açısından çok yararlı olacağına inanıyorum” dedi.


Geçmişten Günümüze İletişim Tarihi sergisinde bir çok iletişim kitabında yer almayan haberleşme çeşitlerinin olduğunu vurgulayan Atik, “Bir çok iletişim kitaplarında bu sergide yer alan iletişim türleri yok. Aslen Erzurumlu olan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin, uzun süreli bir çalışmanın ardından böyle bir sergi hazırladı. Hocamız, bu güne kadar her alanda bize destek çıktı ve iletişim fakültesi adına yardımcı oluyor. Uzun bir sürede yaptığı çalışmaları, bizim fakültemiz için iki aylığına bize gönderdi” diye konuştu.
‘Geçmişten Günümüze İletişim Tarihi’ sergisinin iki ay süre ile açık kalacağı açıklandı.

İha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 18:28:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?