4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Genç doktorlar mezun oldu

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, mezun olan genç doktorlara, “Hastaları kendi çocuğunuz, anneniz, babanız gibi görürseniz bu zor ve kutsal mesleği daha başarılı bir şekilde yaparsınız.”tavsiyesinde bulundu.


Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan 39. Dönem genç doktorlar düzenlenen törenle uğurlandılar. Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, bir bölge üniversitesi olarak kurulan Atatürk Üniversitesi’nin gerek Erzurum’a gerekse Anadolu’nun diğer pek çok kentine çok önemli katkılar sağladığını söyledi.
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Türkiye’nin sayılı Tıp Fakülteleri arasında yer aldığını anlatan Koçak, “İyi yetişmeniz için mevcut bütün imkanlar size sunuldu. Sabır, zahmet ve özveri isteyen bir mesleği seçmiş insanlar olarak bir diplomayla yetinmemelisiniz. Zaten diploma yetmiyor; kendinize ayrıcalık sağlamaya çalışmalısınız. Bilimsel çalışmayı sürdürmeniz, kariyer yapmanız ayrıcalığınız olacaktır.”dedi.


Konuşmasında genç doktorlara bazı tavsiyelerde de bulunan Koçak, şunları ifade etti:
“Hastaları kendi çocuğunuz, anneniz, babanız gibi görürseniz bu zor ve kutsal mesleği daha başarılı bir şekilde yaparsınız. Rehberiniz insan sevgisi olsun; sizlerin başarısı aynı zamanda Atatürk Üniversitesi’nin de başarısı olacaktır.”


İNGİLİZCE TIP EĞİTİMİ
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin bu yıl bir ilke de imza attığını anlatan Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, 30 öğrenciyle İngilizce Tıp eğitimine başlanıldığını, bundan sonraki yıllarda, yabancı uyruklu öğrencilerin de Atatürk Üniversiteli Tıp Fakültesi mezunları arasında yer alacağını bildirdi.
Kafkas ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleriyle çeşitli eğitim protokolleri imzaladıklarını hatırlatan Koçak, bu ülkelerden lisans, yüksek lisan ve doktora düzeyinde öğrenci beklediklerini sözlerine ekledi.
Törende konuşan Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cemal Gündoğdu, mezun olan öğrencilerle ortak bir sevinci yaşadıklarını belirterek, “Uzun ve zor bir tıp eğitimi dönemini geride bıraktınız. Anne babanız, hocalarınız sizlere büyük emekler sarf etti. Artık önünüzde yeni bir dönem başlıyor. Ancak, tıbbiyelinin hayatında eğitim hiç bitmez; kendinizi geliştirmeye, daha ileri adımlar atmaya mecbur hissetmelisiniz.”diye konuştu.


39.dönem mezunları adına konuşan Dr. Pınar Gürsoy ise, altı yıl gibi oldukça uzun bir süre yoğun bir tıp eğitimi aldıklarını hatırlatarak, “Bu eğitim yılları içerisinde kuşkusuz en önemli kazancımız aldığımız tıp eğitimi ve bu süreçte kendimizi tanımamız olmuştur. Bunu bize sağlayan hocalarımıza, bize her daim maddi manevi destek veren ailelerimize teşekkür ediyoruz.”dedi.
Törene mezun öğrencilerin aileleri, öğretim üyeleri, kamu kuruluşları yöneticileri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 13:07:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?