8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Genç Erzurumlulardan tepki!

GENÇ ERZURUMLULARDAN ADLİYE BİNASI ÖNÜNDE TEPKİ

Erzurum Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Genç Erzurumlular, 3'ncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in iki kez davet edilmesine rağmen ifade vermeye gelmemesine tepki gösterdiler.

Bugün öğle saatlerinde Erzurum Adliyesi önünde toplanan Genç Erzurumlular mensubu olduklarını belirten 15 kişi, pankart açarak basın açıklaması yaptılar.

İsimlerini vermek isteyen grup adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hukuk mu üstün, hukukçu mu? Dün kimin üstün olduğunu, HSYK'nın verdiği kararla tekrar öğrenmiş olduk. Bu ülkede ne zaman bir şeyler açığa çıkacak olsa, ne zaman umutlansak birileri yine düğmeye basıyor demekten de artık fena canımız sıkıldı. Koca koca kurul üyesi hakim-savcıların, suçluların peşini bırakmayan genç savcıların neden bir türlü yıldızlarının barışmadığını anlayabiliyoruz. Tıpkı Ferhat Sarıkaya'nın Şemdinli'de sorgulanmaya teşebbüs bile edilemeyecek insanları, iddianameye koyması sonucunda,

meslekten men edilmesini anlayabildiğim gibi. Biz, bu şehirde yaşayan Erzurumlu gençler olarak 3. Ordu Komutanı'nın, Doğu'nun Paris'i şehrimize neden gelmek istemediğini, dahası kapısına giden savcıya neden niçin ifade vermediğini bir türlü anlayamıyoruz. Paris'teki insan hakları ve demokrasiyi Erzurum'a çok mu gördünüz? Orada halkın seçtikleri, Ordu Komutanlarının Genelkurmay Başkanı'nı bile bir çırpıda görevden alabiliyor. 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk ise ifade vermeye tenezzül bile etmiyor.

Şüphelilerin peşinde koşan, bu ifadeyi ısrarla almaya çalışan çalışkan savcı Osman Şanal da HSYK tarafından görevden alınıyor. Erzurum olarak şehrimizin savcısı Osman Şanal'a sahip çıkıyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 15:23:03
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 17:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?