8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Genç girişimciler 2010’dan umutlu

GENÇ GİRİŞİMCİLER 2010’DAN UMUTLU

Türkiye Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Celal Çelebi, geçtiğimiz hafta Ankara’da gerçekleştirilen Genç Girişimciler Kurulu toplantısına katıldı. Çelebi, Genç Girişimciler Kurulunun amaçları ve yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Genç Girişimciler Kurulunun ilk defa TOBB bünyesinde 2009 yılında kurulduğunu ve Türkiye’nin 81 ilinde kurulların oluşturulduğunu söyleyen Çelebi, “Erzurum ili Genç Girişimciler Kurulu 14 üyeden oluşmakta ve bu 14 üyenin 2’si Oltu’dan. Benimle birlikte birde İsa Kaya var. Kendi bünyemizde başkanlığımız mevcut olup, Türkiye Genç Girişimciler Kurulu’nda Erzurum’u temsil etmekteyiz” dedi.

Çelebi, “Amacımız Erzurum ve ilçelerinde yatırım yapılabilecek alanları tespit etmek, uygun projeleri üretmek, girişimciliği yönlendirmek, seminer, panel düzenlemek ve diğer bölgelerin yatırım, proje ve programlarını takip edip, bölgemizi haberdar etmek, müteşebbislerin sorunlarına çözüm üretebilmek, yeni yatırımcıları bölgemize davet edip yardımcı olmak” dedi.

OLTU İÇİN FARKLI PROJELER HAZIRLAMAK İSTİYORUZ

Oltu için projeler hazırlamak istediklerini söyleyen Çelebi, “Oltu Ticaret ve Sanayi Odası ile Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığımızla görüşerek ortak projeler üretmeyi hedefliyoruz. Oltu’ya mutlaka ama mutlaka hayvancılık üzerine bir proje yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca her kimin nasıl bir projesi olursa olsun bizlere gelmesi halinde, kurul olarak gerekli yerlerle görüşerek gerekli olan her türlü desteği vereceğiz. Bunu can-ı gönülden yapmaya hazırız” diye konuştu.

KOSGEB CİDDİ DESTEKLER SAĞLIYOR

Çelebi, KOSGEB destekleri ile ilgili olarak şunları söyledi; “KOSGEB’İN küçük işletmelere ciddi destekleri var. Siz, bir proje hazırlıyorsunuz. KOSGEB’e götürüyorsunuz. KOSGEB projenizi değerlendiriyor. Yapılan değerlendirme sonucunda işletmeyi kurmanıza yardımcı oluyor. Yardımcı olma aşamasında KOSGEB işletmenin yüzde 49’una da ortak oluyor. İşletme reel bazda para kazanmaya başladığında ise ortak olduğu yüzde 49’u size geri satıyor. Bir diğer destek kolu olarak risk sermayelerini söyleyebilirim. Bir diğeri garanti kredilendirme fonu, TOBB ortaklığı ile Özyeğin Üniversitesi ve Labx Melek Yatırımcıları ve AB hibe fonlarını sayabilirim. Hatta Kaymakamlıkların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları kanalıyla iş kurmaya yönelik verdiği destek fonlarını da çok küçük ölçekte buna dahil etmek mümkün. Ancak bunlardan yeterince yararlanıldığı kanaatinde değilim. Bu olumsuz tabloyu tersine çevirmek ve genç girişimcilerimizin bu desteklerden daha fazla yararlanabilmelerini sağlamak için buradayız. Öyle ki, bu hususta yani genç girişimcilere her türlü desteği sağlama konusunda en iyisini yapmamız ve buna azami bir çaba göstermemiz gerektiğini düşünüyorum.”

2010 YILI DAHA İYİ OLACAK

Türkiye Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Celal Çelebi, 2010 yılı beklentileri konusunda ise şunları kaydetti; “2010 yılının ekonomik anlamda daha iyi bir yıl olacağını tahmin ediyoruz. Bizler, mutlaka yeni girişimlerde bulunacağız. Ama adımlarımızı atarken de çok daha dikkatli davranıyoruz. Öyle ki, kuracağınız bir işletmenin sadece bulunduğunuz bölgede değil, tüm dünyada rakipleri oluyor. Artık dünya teknoloji ve bilişimle birlikte o kadar küçüldü ki, düşünsenize internet üzerinden dünyanın bir ucundaki herhangi bir firma sizin en yakın ve en büyük rakibiniz olabiliyor. Eskiden geleneksel olarak yürütülen ticaret bitti. Yeni ticaret anlayışında teknolojiye ayak uydurmak, sürekli yenilenmek ve müşterilerin beklentilerini daha çok dikkate almak zorundayız. Ayrıca, dünyada artık çok büyük şirketlerin dahi birbirleriyle şirket evlilikleri yaptığını, işbirliği ile ayakta durmaya çalıştıkları ve yeni yatırımlar yaptıklarını görüyoruz. Onun için bu gelişmelerin tümünü yakından takip etmek zorundayız.”

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 10:00:04
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 10:09:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?