4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Genç kızların işlediği çiniler ilgi odağı

HORASAN’DA İŞLENEN ÇİNİLER VATANDAŞIN İLGİ ODAĞI OLDU

Horasan Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve İŞ-KUR işbirliği ile açılan çini ve seramik işleme atölyesinde işlenen çini ve seramikler Horasan halkı tarafında yoğun ilgi görüyor.

Açıldığı günden beri faaliyet gösteren çini ve seramik işleme atölyesinde 40 kursiyer olarak kurs gören geç kızların yapmış olduğu çalışmalar ve elde ettikleri ürünler, Horasan halkının yoğun ilgisini çekiyor. Genç kızların çeşitli desenlerde işlemiş olduğu seramik ve çini işlemelerini görmek için kurs yerine gelen vatandaşlar ilçede böyle bir çalışmanın olmasının gurur verici olduğunu dile getiriyorlar.

Çini atölyesini gezen Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Ayhan Güler, SYDV olarak bu çalışmalara gereken her türlü destek verdiklerini,ilçedeki gençlerin meslek sahibi olmaları için her yoğun çaba içerisinde olduklarını söyledi. Erzurum ilçeleri içerisinde böyle bir çalışmanın sadece Horasan’da olduğunu, genç kızlarında çini ve seramik işlemesine yoğun ilgi gösterdiklerinin altını çizdi.

Güler SYDV Bundan sonraki aşamada ilçede işlenen seramik ve çinilerin halka sunulması için Kaymakamlık olarak satış mağazası açma planlarının olduğunu söyledi. Seramik ve çini kursu alan kursiyerler İş Kur tarafından asgari ücret düzeyinde ücret alarak aile ekonomilerine destek oluyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 15:57:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?