6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Genç mucitten kuluçka makinesi

Erzurumlu işsiz genç, evlerinin çatı katında yaptığı kuluçka makinesiyle civciv üretmeyi başardı.

İş imkanlarının kısıtlı olduğu Erzurum'da iş bulamayan Nihat Karaova, kendi işini kendi kurdu. 4 yıldır sürdürdüğü çalışmalar sonunda kuluçka makinesi yapan Nihat Karaova, evlerinin çatı katında civciv üretmeyi başardı. Beyaz eşyaların korunduğu strafor, elektrikli battaniyeden söktüğü kablolar ve ısıtıcı motoru kullanarak kuluçka makinesi yapan Nihat Karaova, civciv üretimi yaparak geçimini sağlamaya başladı. Piyasadan aldığı yumurtalardan kuluçka makinesi sayesinde 21 günde civciv üreten Karaova, civcivlerin tanesini 2 ile 2.5 YTL'den satışa sunuyor.

Çocuk yaştan beri makinelere büyük ilgi duyduğunu ve kendi kendine icatlar yaptığını anlatan Karaova, "Straforları elektrik kabloları ile döşedikten sonra içine fan ve termostat koyarak kuluçka makinesini yaptım. Burada yumurtalardan 21 günlük sürede civciv elde ediyorum. Civcivleri satarak hem ailemin geçimini sağlıyorum hem de kuluçka makinesiyle ilgili çalışmamı geliştiriyorum" dedi.

Evlerinin çatı katında yaptığı iş için yetkililerden yardım isteyen Karaova, kene için çare olan keklik üretimini de yapabileceğini kaydetti. Kendisine keklik yumurtası temin edilmesini isteyen Nihat Karaova, "Kuluçka makinesinde üreteceğim keklikler sayesinde ülkemizin başına sıkıntı olan kene sorununa da çare bulunabilir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 16:36:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EROL TÜRKSOY IP: 212.175.115.xxx Tarih : 1.12.2008 11:22:01

Böyle çalışkan ve azimli kişilere bayılırım. Bu Erzurumlu hemşerime başarılar dilerim. Erol TÜRKSOY / TRABZON