7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Genç sesler yarıştı

ERZURUM’DA GENÇ SESLER YARIŞTI

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türk Halk Müziği Solist Yarışması nefesleri kesti.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen 13-17 yaş erkekler ve bayanlar Türk Halk Müziği Ses Yarışması Cumartesi ve Pazar günü yapıldı. Yıldızkentteki Gençlik Merkezi’nde yapılan ses yarışmasını toplam 50 yarışmacı katıldı. Büyük çekişmeye sahne olan Türk Halk Müziği Ses Yarışmasını Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Gençlik ve İl Müdürü Fatih Çintimar, 2011 Koordinatörlüğü Genel Sekreteri Macit Toksoy, Gençlik Merkezi Müdürü Murtaza Cengiz ve çok sayıda davetli ile vatandaş izledi.

AKADEMİK JURİ OYLADI

Büyük çekişme içerisinde geçen ve birbirinden güzel seslerin yarıştığı Türk Halk Müziği Ses Yarışmasında gençler meziyetlerini sergilerken, bir çok genç buğulu sesleriyle protokolden ve davetlilerden alkış aldı. İkram Sönmez’in sunuculuğunu üstlendiği yarışmalarda Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Başkanı yrd. Doç. Dr. Serhat Yener, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümünden Tamer Çalmaşur, TRT Erzurum Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçısı Sevim Saçar Derici, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Murat İnanıcı ve Güzel Sanatlar Lisesi’nden Levent Akketeci Jüri Üyeliği yaptı. Jüri üyeleri iki gün süren yarışmada dereceye giren gençleri belirlemekte oldukça zorlandı.

KOCATEPE’DE İZLEDİ

Elli öğrencinin yarıştığı Türk Halk Müziği Ses Yarışmasında Masa Görevlisi olarak da Metin Günay yer aldı. Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, genç sesleri davetlilerle birlikte alkışlarken, organizasyonu beğendiğini söyledi. Genç yarışmacılara övgüler yağdıran Kocatepe, “Cesaretlerinden dolayı tüm yarışmacıları kutluyorum. Kanımca bu yarışmaya katılanların hepsi şampiyondur” dedi.

Gençlik Merkezi Koro Şefi Engin Şahin ve GSİM’nin orkestrasının görev yaptığı Ses Yarışmasında ilk üçe giren genç sanatçılara ödülleri verildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, iki gün süren ve Yıldızkent’teki Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nde yapılan Türk Halk Müziği ses yarışmasında dereceye giren genç sanatçıların Erzurum’u Grup Birinciliği Yarışlarında temsil edeceğini ve başarılı olmaları durumunda Türkiye finallerine katılacağını belirterek, tüm katılımcıları kutladı.

ERZURUM’DA GENÇ SESLER YARIŞTI
ERZURUM’DA GENÇ SESLER YARIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 16:29:04
Güncelleme :6 Aralık 2010 Pazartesi 16:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?