4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Gençlerden Ata'ya şükran

19 MAYIS ERZURUM’DA COŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının 92. yıldönümü Erzurum’da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Havuzbaşı Atatürk Anıtı önünde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, Çelenk sunumuyla başlayan törenler Yeni Erzurum Stadyumunda devam etti.

Vali Sebahattin Öztürk, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Hüseyin Kenan Hüsnüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in halkı selamlamasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Erzurum İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bastem, törenlerin açılış konuşmasında Atatürk'ün Türk gençliğine verdiğini önemi dile getirdi. Bastem, Milli mücadele döneminde ve Cumhuriyetin kurulmasından sonra gençlerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yaşatmak için büyük fedakarlık gösterdiğini belirtti.

Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basmasıyla başlayan milli mücadele döneminin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilanı ile perçinleştiğine dikkat çeken Bastem, "Osmanlı imparatorluğunun tarih sahnesinden çekilmesi üzerine Atatürk Milli mücadeleyi başlatmış ve Türkleri devletsiz bırakmamıştır. Bu süreçte ve sonrasında gençlerin üzerlerine düşen gayretini bilen Mustafa Kemal Paşa, Cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir. " dedi.

Törenler öğrencilerin koreografi sunumları ve halk oyunları ile devam etti. Yıldönümü kutlamalarının sonunda ise öğrencilerin açtığı dev Türk Bayrağı gösterisi ise seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

19 MAYIS ERZURUM’DA COŞKUYLA KUTLANDI
19 MAYIS ERZURUM’DA COŞKUYLA KUTLANDI
19 MAYIS ERZURUM’DA COŞKUYLA KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2011 Perşembe 15:26:00
Güncelleme :19 Mayıs 2011 Perşembe 15:45:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?