4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Gençlerden 'Kitap Okuma' eylemi

Erzurum'da üniversiteli gençler tarafından kitap okuma eylemi yapıldı.

Vatandaşların şaşkın bakışları arasında kitap okumaya devam eden öğrenciler, yağışın etkisini artırmasıyla eylemlerini noktaladı.


Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan 15 ille birlikte Erzurum'da da üniversiteli gençler 'Kitap Okuma Eylemi' düzenledi. Atatürk Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü tarafından organize edilen eyleme 30'dan fazla genç katıldı. Ellerinde kitaplarla şehrin en işlek bölgesi olan Cumhuriyet Caddesi'ne gelen gençler, yere serdikleri kilimlerin üzerine oturarak kitap okuma eylemlerini başlattı.


Yoldan geçen vatandaşların şaşkın bakışları arasında ellerindeki kitapları okuyan gençler, kitap konusuna dikkat çekmeye çalıştı. Bazı vatandaşların ellerindeki cep telefonlarıyla kaydettikleri eyleme ilköğretim birinci sınıf öğrencisi Ahmet Burak Kayıp, küçük kardeşi İsmail Faruk'la destek verdi. Ahmet Burak, gençlerden birinin verdiği kitabı alarak bir süre okudu.


Atatürk Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü Başkanı Kenan Aslan, "Türkiye'deki kitap okuma oranının azlığına dikkat çekmek ve kitap okumayanlara karşı tepkimizi dile getirmek amacıyla Türkiye'deki 15 farklı üniversiteden 2 bine yakın toplum gönüllüsü gencin eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği bir eylemdir. Eylem diyoruz, çünkü eylem denildiğinde herkesin aklında, taşlı, sopalı, joplu, kavgalı gösteriler akla geliyor.

Biz toplum gönüllüleri olarak bu tabuyu yıkmak amacıyla eylemlerin bu şekilde olması gerekmediği, eylemlerin sessiz de yapılabileceği mesajını vermek için buna eylem diyoruz."diye konuştu.


Erzurum'da hafif yağmur altında başlayan kitap okuma eylemi, yağışın şiddetini artırmasıyla son buldu. Bir süre yağmur altında şemsiye veya kabanlarıyla kitap okumaya devam eden gençler, daha sonra çareyi kapalı alanlara gitmede buldu.

İha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 17:39:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?