4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Gençlik gelecekten korkuyor

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri tarafından yapılan araştırmada, üniversite öğrencilerinin, gelecek korkusu yaşadıkları ortaya çıktı.

 
Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin Türkiye'nin iç ve dış siyasal ve ekonomik gelişmelere bakış açısını öğrenmek için yapılan anket çalışmasında, son yıllarda yaşanan ekonomik, güvenlik ve siyasal alandaki gelişmeleri nedeniyle, Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin, gelecekten ümitsiz olduğu, iş korkusuyla yaşadıkları saptandı.


Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yıldız Akpolat başkanlığında, Sosyoloji Bölümü öğrencileri tarafından gerçekleştirilen çalışmada, 'Ailenin toplam aylık gelirleri ile Türkiye'deki ekonomik sorun arasında bir ilişki var mı, cinsiyet, gençlerin politikaya ilgileri üzerinde etkili midir, Türkiye'nin geleceğinden umutlu olmak, Türkiye'nin küresel güç olacağını göstermekte midir' gibi hipotezler hazırlandı.


Hipotezlerin sonuçları hakkında bilgi veren Sosyoloji Bölümü öğrencisi Elif Aydın, "Hipotezden elde ettiğimiz sonuç, bizim beklediğimiz sonuçlarla örtüşmekte. Anket çalışmasında, Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin, Türkiye'nin ve dünyanın geleceğinden ümitsiz olduğunu saptadık. Öğrenciler, gelecek için endişeli" dedi.
Üniversite öğrencilerinin, ''Okuyoruz ama iş bulma korkusu yaşıyoruz, gelecekten umutsuzuz'' dediklerini belirten Aydın, şunları kaydetti:
"Üniversite öğrencilerimizden, biz boşuna okuyoruz diyenler bile var. Kimisi, belki bir yerlere gireriz ama bunun garantisi yok, kimisi ise diploma alıp yine eve döneceğiz diyor.

Öğrenicilerimizin çoğunu, iş korkusu, gelecek kaygısı sarmış durumda. Bunun sebebi de, Türkiye'de ve dünyada son zamanlarda meydana gelen ekonomik, siyasal ve askeri alanlardaki gelişmeler etkili olmaktadır. Çünkü bu üç faktör de devletin var olması ile birlikte, milletin mutlu ve refah içinde olması bakımından önem arz
etmektedir."

İha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 10:10:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?