9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM

George Killian Palandöken'de

Uluslararası Üniversiteler Spor Federasyonu (FISU) Başkanı George Killian, 2011 Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları'na aday olan Erzurum'da incelemelerde bulunurken, kış sporları merkezi Palandöken'e hayran kaldığını açıkladı. 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler tarafından onuruna verilen yemeğe katılan FISU Başkanı George Killian ve eşine, Oltu Taşı'ndan yapılan hediyeler verildi. Başkan Küçükler, FISU Başkanı Killian ve eşine Oltu Taşı'ndan yapılan kolye, yüzük, küpe, broş, tespih, kol düğmesi, kravat iğnesi hediye etti. Yemeğin ardından Palandöken Dağı'na çıkan FISU Başkanı Killian'a, Vali Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık eşlik etti. Palandöken'de pistlerin ıslah çalışmalarını yerinde gören Killian, dağdaki otelleri çok beğendiğini söyledi. Palandöken'in, kent merkezine çok yakın olduğuna işaret eden Başkan Killian, Palandöken'e hayran kaldığını kaydetti. 

Erzurum'un, Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları'nı almaması için hiçbir engel görmediğini vurgulayan Başkan Killian, "Erzurum'a ilk geldiğimden itibaren herkesin olimpiyatları ne kadar çok isteğini gördüm ve bundan memnun oldum. Palandöken'de çok güzel otel ve tesisleriniz var. Olimpiyatlara 4 yıl gibi uzun bir süre var. 4 yılda bir kent yeniden yapılabilir. Bunu yapacak güce de sahipsiniz. İlk etapta yapacaklarınız arasında olması gerekenler buz hokeyi salonu, atlama kuleleri ve snowboard parkları. Geçtiğimiz yıl İzmir'de yapılan Yaz Oyunları'na 1 yılda hazırlandınız ve çok güzel işler yaptınız. Aynısı Erzurum'da da olabilir. Palandöken Dağı'nı çok sevdim" diye konuştu.
Palandöken semtindeki spor salonunu da gezen FISU Başkanı Killian, yanına gelen bir grup çocukla sohbet etti. Bu arada Vali Celalettin Güvenç, makam aracından getirttiği pantolon ve tişörtleri FISU Başkanı Killan'a vererek çocuklara dağıtmasını istedi. FISU Başkanı Killian, Vali Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz ile birlikte yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la kış olimpiyatları hakkında bir görüşme yapacak.
iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 23:45:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?