7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Geri sayım başladı

27 OCAK 2011 ERZURUM’UN DÖNÜM NOKTASI OLACAK

Dünya’da 25’ncisi 25 plakalı Erzurum’da düzenlenecek olan 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için geri sayım başladı.

27 Ocak -08 Şubat 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan organizasyon için Erzurum adeta yeni baştan spor tesisleri ile donatıldı. Oyunlara 365 gün kala hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen 2011 Üniversiade Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, her şeyin planlandığı şekilde devam ettiğini söyledi.

11 dalda kış sporları için dünyanın 60 ülkesinden yaklaşık 3 bin sporcunun katılacağı Erzurum 2011 ÜNİVERSİADE organizasyonunda çalışmalar Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Kayak Federasyonu Başkanlığı olmak üzere 3 ayrı koldan yürütülüyor

2011 Erzurum Ünivarsiade Koordinatörü Bekir Korkmaz, organizasyon öncesi komite başkanları ve direktörlerin oluşturulduğunu ve her şeyin planlandığı şekilde yürüdüğünü belirterek, oyunlara Erzurum’un hazırlanması için çalışmalara ağırlık verileceğini bildirdi.

Erzurum’un oyunlar öncesi giydirilmesi için çalışmalara start verildiğini anlatan Korkmaz, şehrin kalabalık noktalarına geri sayım saatleri konulacağını söyledi.

Erzurum’u olimpiyat havasına sokmak için büyük bir tanıtım çalışması içerisine gireceklerini dile getiren Korkmaz, bunun için bir çok proje hazırlandığını ve önümüzdeki günlerden itibaren bu projelerin ardı ardına uygulamaya konulacağını dile getirdi.

Sivil toplum örgütleri ile yapılacak işbirliği çalışmalarının başlatıldığını ve geçtiğimiz hafta ABİGEM ile ilk çalıştayı düzenlediklerini anlatan Korkmaz, Ankara’da Spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak ile bir araya gelerek hazırlıkları Değerlendirdiklerini söyledi.

Korkmaz; “Tabii bu arada medyanın gücünü unutmamak lazım. Bu organizasyon ile birlikte biz Türkiye ve Erzurum’da bir kış turizmi kültürü oluşsun istiyoruz. Universiad’ın en büyük getirisi organizasyon yapma deneyimi getirecek olmasıdır. Deneyim olduğu için bundan sonrakilere kabiliyetli bir şekilde hazır olacağız. Tabi genel bir tabirle olimpiyatın ayak sesleri deniliyor” diye konuştu.

2011 Üniversiad için dünyadaki 144 ülkeden yaklaşık 60’ının, 2 bin 500 – 3 bin sporcuyla katılımını beklendiğini kaydeden Korkmaz, 11-12 günlük organizasyonda 2 bin gönüllünün de görev alacağını ifade etti. Korkmaz, “Güzel şeyler olacak. Gelin bu organizasyonu bir bayrama dönüştürmek için elimizden geleni yapalım. Sürdürülebilir bir kalkınmaya dönüştürelim ve bu söylediklerimizin arkasını dolduralım” şeklinde konuştu.

UNİVERSİADE - ÜNİVERSİTE OYUNLARI

Universiade kelimesi üniversite öğrencilerinin olimpiyatları anlamına gelen Üniversite (University) ve Olimpiyat (Olympiad) kelimelerinin birleşmesinden oluşmaktadır. Universiade, birçok spor dalını bir araya getiren bir kültür ve spor festivali olması nedeniyle dünyanın en önemli spor etkinliklerinden birisidir. Her iki yılda bir farklı kentte düzenlenen bu oyunlar Yaz ve Kış Oyunları olmak üzere ikiye ayrılır. Yaz Oyunları'nda müsabakalar; on zorunlu dal ile ev sahibi kentin seçeceği en fazla üç isteğe bağlı spor dalında yapılmaktadır.

Kış Oyunları'nda ise altı zorunlu spor dalında müsabakalar gerçekleşmektedir. 2011 yılında Erzurum’da yapılacak olan 25. Dünya Uluslar arası Üniversite Kış Oyunlarında ise müsabakalar şu dallarda düzenlenecek: Alp Disiplini, Kuzey Disiplini, Buz Hokeyi, Hız Pateni, Biatlon, Artistik Paten, Kayaklı Koşu, Snowboard, Kayakla atlama, Serbest stil kayak ve Curling.

27 OCAK 2011 ERZURUM’UN DÖNÜM NOKTASI OLACAK
27 OCAK 2011 ERZURUM’UN DÖNÜM NOKTASI OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 19:17:01
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 19:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?