7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Gezköy hayali gerçek oldu

Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı’nın başlattığı kentsel dönüşüm hamlesi amacına ulaştı.
 
Beldenin modern görünümüne darbe vuran Gezköy’ün ortadan kaldırılması için mücadele veren Başkan Yaylalı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yetkilileri ile birlikte hak sahiplerini bilgilendirme amaçlı toplantı düzenledi. 

Dadaşkent Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen toplantıda hak sahiplerine çalışmayla ilgili bilgi veren Başkan Yaylalı, “Göreve gelmeden önce Gezköy’ün modern görünüme kavuşacağını söylemiştik. Yaklaşık 4 yıldır verdiğimiz mücadelede son aşamaya geldik. TOKİ yetkilileri ile birlikte vatandaşlarımıza bilgilendiriyoruz. Proje kapsamında 7 bin 330 YTL tutarında bir meblağ hak sahibi olan 250 kişiye dağıtılacak. Bu aşamada isteyen vatandaşımız parasını alacak, isteyen burada yapılacak konutlara yatıracak. Konut alanlara çok cazip alternatifler sunuluyor. Konut fiyatlarında indirim yapıldığı gibi 15 yıl gibi çok uzun vadeli bir ödeme planı hazırlanıyor” dedi. 

HALKIMIZI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ
Projenin en önemli aşamasının halkın memnuniyeti olacağına vurgu yapan Başkan Yaylalı, kimseyi zorla yerinden yurdundan etmek gibi bir amaçlarının olmadığını, burada yaşayan insanların geleceklerini kurtarma amacıyla bu projeye girdiklerinin altını çizdi. Başkan Yaylalı, “Önceliğimiz halkımızın mutluluğudur. Gezköy artık harabe bir görünüme bürünmüştür. Burada yaşayan halkımıza en büyük hizmetimiz, Gezköy’ü modern bir görünüme kavuşturmak olacaktır. Halkımızın da bu projeden mutlu olacağına inanıyoruz. Bölgenin modern görünüme kavuşması biz hizmet sevdalılarının gelecek nesillere bırakacakları önemli bir eser olacağı inancındayız.” ifadelerini kullandı. 

ŞEHİR MERKEZİNDE HAYVANCILIK OLMAZ
Gezköy’de hayvancılıkla iştigal eden bazı kişilerin projeyi görmeden olumsuz beyanlarda bulunmaları üzerine Başkan Yaylalı, “Şehrin göbeğinde hayvancılık yapılmaz. Belediye olarak bu kişilere müsamaha gösterdik. Ama artık Dadaşkent’in geleceğiyle oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız imar alanı dışında belirleyecekleri bir tarlada modern bir çiftlik kurabilirler. Biz de kendilerine destek oluruz. Yallarını yaparız, hizmet götürürüz. Ama beldemizin kaderiyle kimsenin oynamasına artık fırsat veremeyiz.” şeklinde konuştu. 

GEZKÖY HAYALİ GERÇEK OLDU
Gezköy’ün modern görünüme kavuşmasının en büyük hayali olduğunu ifade eden Başkan Yaylalı, şunları söyledi: “Bu proje beldemiz için hayati önem taşıyor. Kentsel dönüşüm projesiyle mezarlık, cami ve sağlık ocağı yerinde kalacak, diğer evler yıkılarak yerlerine 850 konutluk binalar yapılacak. Proje içerisinde okul, yeşil alan, alışveriş merkezi, otopark ve çocuk parkı bulunuyor. Beldemizin geleceğine yönelik bu projeyi gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Dadaşkent artık uydu kent görünüme kavuşacak ve gelecek nesillerimiz daha rahat ve daha huzurlu bir ortamda yaşama imkanı bulacaklar. Projenin hazırlık aşamasında bizlere destek olan başta köy sakinlerimiz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” 

CAN: "TOKİ’NİN AMACI KAR DEĞİL"
Toplantıya katılan TOKİ uzmanı Eyüp Can ise, yapılacak çalışmalarla ilgili hak sahiplerini bilgilendirici açıklamalar yaptı. Proje ile TOKİ’nin herhangi bir kâr amacı gütmediğine vurgu yapan Can, “Belediye Başkanımız Vahdettin Yaylalı’nın girişimleri sonucu biz bu projeyi gündemimize aldık. Projede TOKİ’nin kâr amacı yoktur. Bizim amacımız sizlerle işbirliği içerisinde modern bir kent oluşturmaktır. TOKİ’nin bölge için belirlediği şartlar büyük fırsattır. Bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiği inancındayım.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 16:01:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?