6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

'Global ekonominin altın çağı bitti'

Teknik Yardım Ekibi, Uluslararasılaştırma ve İhracat Uzmanı Enrico Ottolini, Erzurum'un yerel olarak bir çok zenginliği sahip olduğunu belirterek, "Erzurum yerel değerlerini koruyarak uluslararası ekonomiye kazandırırsa gelişmişlik sıralamasında da üst seviyelere hızla tırmanacaktır" dedi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ETSO) öncülüğünde kurulan ve 22 Ekim'de açılması planlanan Avrupa Birliği İş Merkezi'nin (ABİGEM) davetlisi olarak Erzurum'a gelen Teknik Yardım Ekibi, Uluslararasılaştırma ve İhracat Uzmanı Enrico Ottolini, ETSO Toplantı Salonu'nda bir basın toplantısı düzenledi.

ETSO Başkanı Muammer Cindilli, Meclis Başkanı Sacit Bilici ve ABİGEM Koordinatörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen ile birlikte basın mensuplarına ABİGEM'in çalışmaları hakkında bilgi veren Enrico Ottolini, KOBİ'lerin ayakta kalabilmesi için gerekli desteği sağlamak için çaba gösterdiklerini söyledi.

Global ekonominin altın çağının bittiğini anlatan Enrico Ottolini, ekonominin bir günde yüzde 10 değer kaybettiğini, bununda gelinen noktada KOBİ'leri önemli kıldığına dikkat çekti.

Erzurum'un bir bütün olarak hareket etmesi ve birlikte büyümesi için bu ABİGEM'in çalışmalarına katkı sağlanmasını isteyen Enrico Ottolini, amaçlarının para kazanmak değil, mevcut ekonomik şartlarda ayakta kalabilmek dolduğunu savundu. Yerel ekonomiyi kazandırmak istediklerini söyleyen Enrico Ottolini, zor bir göreve talip olduklarını ve başarılı olmak için herkesin desteğine ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Dün katıldığı akşam yemeğinde herkesin kola içmesinin dikkatini çektiğini anlatan İtalyan asıllı uzman Ottolini, "Bu tutumu çok yadırgadım. Ben o yemekte özellikle ayran içtim. Çünkü kolayı her yerde içebilirsiniz ama bir hayvancılık merkezi olan Erzurum'da üretilmiş ayranı bir çok yerde bulamazsınız. İtalya'da kahve içebilirsiniz. Ancak Erzurum'da ayran içmelisiniz. Buraya gelen yabancı turistte de bunu içirmeli ve tanıtmalısınız. Erzurum sahip olduğu yerel değerlerini, ürünlerini uluslararası
standartlarda ekonomiye kazandırmalıdır" diye konuştu.

Toplantıda bir konuşma ETSO Başkanı Muammer Cindilli ise, ABİGEM'in Türkiye'de Gaziantep, İzmir, Kocaeli ve Erzurum olmak üzere 4 ilde kurulacağını belirterek, merkezin sadece Avrupa Birliği hibelerinin aktarılması için projelerin hazırlandığı bir kurum değil, firmaların bir vizyon kazanması, geleceklerini kazanmaları için iş planları yapmasına yardımcı olan bir kurum olduğuna dikkat çekti.

ABİGEM için ciddi bir bütçe ayırdıklarını çalışmaların 2 yıl süre ile planlandığını anlatan Cindilli, konunun önemini anlatmak için sivil toplum örgütlerine, bölge belediyelerine, il özel idarelerine önemli görevler düştüğünü dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 18:39:40
Güncelleme :7 Ekim 2008 Salı 18:47:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?