4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Gondol lift istasyonlarına düzenleme

GONDOL LİFT İSTASYONLARI YENİDEN DÜZENLENİYOR

2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Erzurum’da şehrin muhtelif bölgelerinde yapılan tesis inşaatları büyük bir hızla devam ederken, diğer yandan mevcut tesisler yeniden modernize ediliyor.

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından yapılan ve İl Genel Sekreterliği’nce yapılan çalışma ile Palandöken Kayak merkezi’ndeki gondol lift tesisleri yeniden düzenleniyor. Daha önce ilkel ve kötü bir görünüm arz eden tesis istasyonları İl Özel İdaresi tarafından modernize ediliyor.

Mevcut alt istasyonun yan panel saclarının sökülerek pencereli bir şekilde duvar örüldüğünü anlatan İl Genel sekreteri Selami Altınok, “Mevcut istasyonun önünde 3 katlı betonarme bina yapılıyor. Söz konusu binanın taşıyıcı sistemi bitti. Bölge duvarları, sıvalar, su ve ısı yalıtımı, mekanik ve elektrik tesisatı çalışmaları devam etmektedir. Bina ve istasyon Bayburt taşı ile kaplanacaktır. Bu bölümde WC sorunu vardı. Bu proje sayesinde bay bayan 6 gözlük WC yapılacak” dedi.

Gondol Lift teknik personeli için binada ofis hazırlanacağını anlatan Altınok, ayrıca istasyon önünde modern bilet satış gişeleri yapılacağını kaydetti. Altınok, bina girişinin fotoselli kapılar olarak düzenleneceğini ve girişlerin turnike sistemi ile düzenleneceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 15:09:05
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 09:51:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?