4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Gönül Köprüsü Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell’in işbirliğiyle geçtiğimiz yıl hayata geçirilen "Gönül Köprüsü" projesinin ikinci dönemi başladı.


Proje kapsamında 8 Temmuz 2009 tarihinde Erzurum’a gelen 120 kişilik öğrenci grubu 3 günlük etkinliğin ardından bugün akşam yemeğinde Vali Sami Bulut ile bir araya geldi. Palan Otelde verilen yemeğe katılan öğrenciler yeni şehirler ve tarihi turistik bölgeler görmenin, yeni arkadaşlıklar kurmanın heyecanını yaşadıklarını söylediler.


Vali Sami Bulut ile birlikte yemeğe katılan İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak proje hakkında Vali Bulut’a bilgiler verdi. Budak, "Gönül Köprüsü" projesi ile Türkiye'nin dört bir yanından çocukların farklı illeri ziyaret ederek, bir yandan ülkemizin doğal ve kültürel güzelliklerini keşfetmeleri, bir yandan da ömür boyu sürecek dostluklar kurmalarının hedeflendiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından seçilen öğretmenlerin eşliğinde gerçekleştirilecek gezilerde yapılacak birçok etkinliğin yanı sıra öğrencilerin çevre etkinliklerine de katılacağını ifade eden Budak, öğrencilerin kültürel aktivitelerde bulunacağını, tarihi ve turistik mekânları gezme şansına sahip olacaklarını belirti.


Vali Sami Bulut, Vali Yardımcısı Mehmet Gök, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Erzurum ve Ordu’dan gelen eğitimcilerle misafir öğrencilerin katıldığı yemekte bazı öğrenciler protokol üyelerine çeşitli hediyeler verdiler.

İha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 09:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?