8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Görenler gözlerine inanamıyor

Erzurum'da bayan üniversite öğrencileri yaptıkları işlerle inşaat işçilerine adeta meydana okuyor. Harç yapıp beton döken, kaynak makinesiyle demir telleri birbirine tutuşturan öğrenciler, bu şekilde para kazanıyor. 

Palandöken Kayak Merkezi'nde geçen yıl kurulan Ski Lodge Dedeman Otel'in hemen önünde ellerinde kaynak makineleri, demirleri birbirine tutuşturan ve harç yapıp beton dökerek çalışan genç kızları görenler film çekiliyor sanıyor. Oysa onlar rol icabı demir kesip kaynak yapmıyor, hem sanatlarını icra ediyor hem de para kazanıyor. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü son sınıf öğrencileri Tuba Tiryaki, Nihal Arslan, Gülsüm Binzet ve Canan Budak ilk eserleri olacak "Yapay Kayalık" için büyük bir özveri gösterip, titizlikle çalışıyor. Her zaman erkeklerin elinde görmeye alışık olduğumuz kaynak makinesini büyük bir ustalıkla kullanan üniversiteli genç kızlar, yeri geliyor demir kesiyor, yeri geliyor harç yapıp beton döküyor. Hilti, spiral, kaynak makinesi gibi aletleri yadırgamadan kullanan genç kızları görenler şaşkınlıkları gizleyemiyor. Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nde doktora öğrencisi olan proje sorumlusu Tülay Çakır, Dedeman Ski Lodge yöneticilerinden gelen talep üzerine istinat duvarı bulunan bölüme "Yapay Kayalık" oluşturmak için bir proje hazırladığını, bu projenin kabul görmesi üzerine son sınıf öğrencilerinden oluşan bir ekiple çalışmalarına başladıklarını anlattı. Çakır, "Burada "Yapay Kayalık" oluşturuyoruz. Otel yönetiminden gelen talep üzerine Güzel Sanatlar Fakültesi son sınıfta okuyan 4 kız arkadaşımızdan oluşan bir ekip kurarak işe başladık. Kız arkadaşlarımız beton döküyor, kaynak yapıyor. Hem sanatlarını icra ediyorlar hem de para kazanıyorlar" diye konuştu. 

Kaynak yapan Nihal Arslan, kendilerini görenlerin ilk bakışta şaşırdığını ancak mesleklerini icra ettiklerini öğrendiklerin de doğal karşıladıklarını belirtti.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 16:15:10
Güncelleme :26 Mayıs 2006 Cuma 16:21:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?