7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Görme engelli öğrencilere destek

Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencileri, Görme Engelliler İlköğretim Okulu bahçesinde çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışması yaptı.

Yapılan etkinliğe Atatürk üniversitesi Erzurum Meslek Yüksek Okulu Sağlık, Çocuk Gelişimi Bölümü , Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Coğrafya Bölümü , Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri ve öğretim görevlisi Yrd. Dr Nalan Yıldız, Çevre Gönüllüler Derneği ve okulun izci grubu öğrencileri katıldı.

Etkinlik hakkında bilgi veren MYO Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim elemanlarından Uzman Vildan Demir;”Bizim amacımız bu görme engelli çocukların yeşil bir alanda oyun oynamalarını sağlamak ve okulun çevre düzenlemesini yapmaktır. Bu okul Doğu Anadolu’da tek okul. Çocuklar bizim çocuklarımız. Bunların eğitimlerini sağlamak, onlara sahip çıkmak, bizim en büyük görevlerimizden biridir. Biz öğretmenler olarak bu aktiviteyle başladık ve bundan sonrada elimizden geldiğince engelli bütün çocuklarımızın yanında olacağız.”dedi.

Görme Engelliler İlköğretim Okulu Müdürü Lütfü Erol Güren ise” Atatürk Üniversitesi’ne çok minnettarız. Öğrencilerimize böylesine güzel bir sosyal etkinliği yaşattıkları için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 15:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?