6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Görme engelliler için zilli top kullanılıcak

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ‘Futbol aşkı engel tanımaz’ sloganıyla organize edilen ‘Engel Tanımayanlar Şenliği’ 11-12 Ekim tarihleri arasında Erzurum’da yapılacak. 

Erzurum’da engellilere yönelik organize edilen şenlik için tanıtım toplantısı düzenlendi. Erzurum’da görme engelliler için ilk defa büyük çaplı bir çalışma yaptıklarını söyleyen, Türkiye Futbol Federasyonu Erzurum Bölge Müdürü Serap Geneşke, “Futbol Engel tanımaz sloganımızla yola çıktık, görme, işitme ve bedensel engelli çocuklarımızı futbola kazandıracağız” dedi. 

Engel tanımayanlar şenliğinde bütün engelli çocukları bir arada toplayarak onlara futbolu sevdireceklerini kaydeden Geneşke, 11-12 Ekim tarihlerinde Van, Kayseri, Ankara ve Erzurum’da engel tanımayan şenliği yapılacağını, bu şenlikte çok sayıda engelli çocuğun yıllardır saklı kalan yeteneklerini sergileyeceklerini söyledi. 

Bu şenliğin yapılması için Vali Sami Bulut, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve çok sayıda esnafın destek çıktığını belirten Geneşke şunları ifade etti: 

“Yardım sever esnaflarımızdan çoğu ayakkabı yardımında bulundu. Valimiz ve Atatürk Üniversitesi gerekli bütün yardımları yaptı. Erzurum’da ilk defa bu kadar büyük bir organize yaptık ve bu şenlik sayesinde bazı yetenekli ve engelli çocuklarımızı, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’ne kazandırmaya çalışacağız.” 

“ERZURUM’DA İLK DEFA ZİLLİ TOP KULLANICAK”


Erzurum’da görme engelliler için ilk defa Uluslararası Görmezler Spor Birliği tarafından zilli top kullanacaklarını açıklayan Geneşke, bu zilli toplar sayesinde görme engellilerin topun içindeki sesler sayesinde futbol oynayabileceklerini ve böylece engellilerin futboldan uzaklaşmasını önleyeceklerini söyledi. Türkiye’nin farklı illerinde kullanılan fakat şuana kadar Erzurum’da hiç kullanılmayan zilli topların özelliklerini anlatan Geneşke, şunları söyledi: 

“Bu topların içinde sesler var ve görme engelliler o sesleri takip ederek futbol oynayabilecekler. Yıllardır içinde biriktirdikleri saldırganlık duygularını ve toplanan enerjilerini bu futbol sayesinde ortaya çıkaracaklar. Bu şenliğin çok faydalı olacağına inanıyoruz” 

“ENGELLİ ÇOCUKLARA KARŞI OLUŞAN ÖN TABULARI KIRACAĞIZ”

Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğretim üyesi, engelliler spor koordinatörü Doç.Dr. Erkan Çalışkan, ‘Engel Tanımayanlar Şenliği’ sayesinde, velilerin engelli çocuklarının yeteneklerini göreceklerini ve çocuklarına olan güvenlerinin artacağını söyledi. Bazı velilerin engelli çocuklarını bir şey yapamaz düşüncesiyle eve hapsettiklerini söyleyen Çalışkan, “Bu şenlikte engelli çocukları futbola kazandırarak onların futboldan uzaklaşmasını engelleyeceğiz. Engelli çocuğunun yeteneklerini gören veliler, çocuklarına karşı oluşan ön tabularını kıracak ve batıdaki gibi çocuğunu alıp caddede, gezdirebilecek. Bu şenlik hem veliler, hem de engelliler için çok faydalı olacak ve biz bu sayede Engelliler Federasyonuna eleman yetiştireceğiz.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 17:08:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?