8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

GSİM'in sporcuları kitap okuyacak

GSİM'NİN SPORCULARI ANTRENMAN ÖNCESİ KİTAP OKUYACAK

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Çintimar, spordaki başarıların artması için kitap okumanın büyük bir katkı sağladığına işaret ederek, antrenörlerden antrenman öncesinde sporculara kitap okuma alışkanlığını kazandırmalarını istedi.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, sporculara yönelik kitap okuma seferberliği başlatıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Çintimar, sporcuların spor müsabakalarına fiziksel anlamda hazır oldukları kadar, beyinsel olarak da hazır olmaları gerektiğini belirterek, bu anlamda sporculara antrenman öncesinde veya antrenman sonrasında sporculara kitap okuma alışkanlığı kazandırılacağını söyledi. Bu konuda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde sözleşmeli, kadrolu ve fahri olarak görev yapan Antrenörlere seslenen Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, sporculara idman öncesi ya da idman sonrasında mutlaka kitap okutmalarını ve öğrencilerine hızlı düşünme ve hızlı okuma alışkanlığı kazandırmalarını istedi.

Çintimar, “Bugün dünyanın bütün spor dallarındaki en başarılı sporcularına baktığımızda bu sporcuların, çok kitap okuduklarını ve kendilerini fiziksel hazırlığın yanında, beyinsel olarak da iyi hazırladıklarını görüyoruz. Bizim sporcularımızın da başarılı olması için mutlaka okuma alışkanlığı kazandırmamız gerektiğine inanıyorum. Bunun için de bünyemizde görev yapan tüm antrenör arkadaşlarımızdan öğrencilerine bol bol kitap okutmalarını ve okuma alışkanlığı kazandırmalarını istiyoruz. Bu uygulama Antrenmandan önce de olabilir sonra da olabilir. Ama mutlaka çocuklarımızın kitap okumalarını sağlayalım” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 13:31:02
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 13:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?