7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Gülben Ergen okul açtı

GÜLBEN ERGEN ERZURUM'DA OKUL AÇTI

Ünlü sanatçı Gülben Ergen'in yürüttüğü "Çocuklar Gülsün diye" projesi kapsamında açılan anaokullarının dördüncüsü Erzurum Köprüköy'de açıldı.

Osanmaz ailesinin maddi destek verdiği ve Murat Osanmaz adının verildiği okulun açılışına, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Köprüköy İlçesi Kaymakamı Abdurrahman İçel, Köprüköy Belediye Başkanı Osman Beyli, projenin mimarı ünlü sanatçı Gülben Ergen, Mustafa Sarıgül'ün eski eşi sponsor Aylin Kotil ve okula adının verildiği Osanmaz ailesi katıldı.

Bar ekibinin gösterisinden sonra açılış konuşmasını yapan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, eğitim davasının Cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllardan beri var olduğunu söyledi.

Vali Öztürk, "Devletimiz eğitim konusunda çok çaba sarf ederek bu konudaki tüm açıkları kapatmaya çalışıyor ancak unutulmamalıdır ki eğitim konusunda sadece devlet değil hayırsever insanların da desteğine ihtiyaç vardır. Erzurum'da anaokulunun olmadığı tek yer Köprüköy'dü. Murat Osanmaz ailesi sayesinde eğitimde ki bu açığımızı da giderdik. Okulöncesi eğitimde ki desteklerinden dolayı Gülben hanım ve onun gibi hayırsever Osanmaz ailesini tebrik ediyorum" dedi.

Daha sonra konuşma yapan İlçe Kaymakamı Abdurrahman İçel ise şöyle konuştu: "Devlettin başlattığı eğitim seferberliğinde Gülben Ergen gibi hür teşebbüslerin de destek vermesi eğitimdeki başarıyı daha da artırracaktır" dedi.

Köprüköy Belediye Başkanı Osman Beyli ise konuşma sırasında eğitime verdikleri destekten dolayı Gülben Ergen adına Köprüköy'deki bir caddeye "Çocuklar Gülsün Diye" ismini verdiklerini kaydetti.

Son olarak kürsiye çıkan ünlü sanatçı Gülben Ergen, bu projede görünen isim olduğunu ve aslında proje için kocaman bir ekibin çalıştığını ve kendinden önce o ekibe teşekkür edilmesi gerektiğini söyledi.

"Çocuklar Gülsün Diye" projesi kapsamında Türkiye genelinde 6 ilde anaokulu açmayı hedeflediklerini belirten Ergen, "Bu proje kapsamında Tokat, Trabzon, Mardin, Sinop, Hatay ve Erzurum'da açmayı hedefledik. Tokat, Trabzon, Mardin'de açtığımız okulların dördüncüsünü de Erzurum'da açtık. Sırada Hatay ve Sinop var" diye konuştu.

Anaokulunun içini tamamlayan Aylin Kotil'e teşekkür eden Gülben Ergen, çocukların annnelerine seslenerek; "Bu okula çok iyi bakın" dedi. Sadece okul açmakla yetinmeyen Ergen bir de okula servis aracı hediye etti. Ergen, "Artık çocuklarımız okullarına bu servis aracı ile gidecekler. Bizler yıllarca televizyonlarda karda kışta okula giderek yürüyen çocukları seyrettik. Acaba ne yapabiliriz diye düşündük. Bazıları bu çocuklara ayakkabı aldı ama aslında ayakkabı yerine servis aracı almak gerekiyor."

Konuşmaların ardından plaket töreninde Vali Sebahattin Öztürk Gülben Ergen'e plaket takdim etti.

Daha sonra Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Köprüköy Kaymakamı Abdurrahman İçel, Belediye Başkanı Osman Belli, sanatçı Gülben Ergen, Aylin Kotil, Osanmaz ailesinden Elif Osanmaz hep beraber kurdele keserek okulun açılışını yaptılar.

Açılış töreninden sonra Vali Sebahattin Öztürk ve konuklarla beraber okulu dolaşan Gülben Ergen çocuklarla tek tek ilgilendi. Anasınıfı öğrencilerinden Burak adlı çocuk Ergen'e kendilerine okul yaptırdığı için teşekkür etti.

Projeye sponsor olarak destek veren Aylin Kotil, zaten anaokulu işletmeciliği yaptığını ve bu sebepten dolayı bu projeye destek vermek istediklerini belirtti. Okulun içini tamamlayan Kotil, "Anaokulu için gerekli olan her şeyi temin etmeye çalıştık. Oyuncağından perdesine, çocukların anaokulunda neye ihtiyacı varsa her şeyini tamamladık" dedi.

GÜLBEN ERGEN ERZURUM'DA OKUL AÇTI
GÜLBEN ERGEN ERZURUM'DA OKUL AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2010 Cuma 19:07:04
Güncelleme :8 Ekim 2010 Cuma 19:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?