4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Gül'e güllü karşılama

Bayburt gezisini tamamlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, karayoluyla Erzurum'a geldi.

Erzurum programına valiliği ziyaret ederek başlayan Cumhurbaşkanı Gül'ü vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve güllerle karşıladı. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile birlikte valiliğe gelen Gül, vatandaşların sevgi gösterileri karşısında teşekkür etti.

Valilik önünde bekleyen tören mangasını selamlayan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra valilik makamına geçti. Burada ziyaretin anısına Vali Sami Bulut, Cumhurbaşkanı Gül'e Oltu taşı tespih hediye ederken, Erzurum'un kurtuluş yıllarında yayınlanan Albayrak Gazetesi'nin orijinal baskılarının yer aldığı kitabı takdim etti.

Burada basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzurum Kongresi'nin yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere kente geldiğini söyledi. Cumhurbaşkanı olarak ilk defa Erzurum'a geldiğini belirten Gül, "Erzurum, İstiklal Harbi'nde başarılı bir mücadelenin ortaya konulduğu, cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehirlerimizden bir tanesi. Atatürk, milli mücadeleyi başlattığı Samsun ve Amasya'dan sonra Erzurum'da da kongreyle cumhuriyetin temelleri burada atıldı. Erzurum Türkiye'nin en seçkin illerinden birisidir. Erzurumlular çalışkan, vatanına milletine bağlı insanlardır. Erzurum vatanseverliğiyle her zaman ön plana çıkmış şehrimizdir. Kuzeydoğu Anadolu'nun en önemli merkezinden birisidir. 50 yılı aşkın üniversitesiyle tüm Türkiye'ye önemli hizmetlerde bulunmuştur. Erzurum her anlamda her bakımdan çok sağlam bir kentimizdir. Erzurum Kongresi'nin yıldönümünde Erzurumlularla birlikte olmaktan son derece mutluyum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 18:51:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?