4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Gül'e taştan portre

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzurum gezisinin ikinci gününe ziyaretlerle başladı.

Geceyi geçirdiği Polat Otel'den sabah saatlerinde ayrılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Valisi Sami Bulut ile birlikte Palandöken ilçesinde bulunan buz hokeyi salonunu gezdi. Sporcuların hazırladıkları mini gösteriyi izleyen Cumhurbaşkanı Gül, küçük sporcu Nazlı Hilal Çintimar'la bir süre sohbet etti.

2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için Kiremitlik Tepe'de yapımına başlanan atlama kulelerinin inşaatını da gezen Cumhurbaşkanı Gül, buradan Jandarma Bölge Komutanlığı'na geçti

Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Tünay Bilgen tarafından askeri törenle karşılanan Gül, tören mangasını selamladı. Gül'ün Jandarma Bölge Komutanlığı ziyaretine basın mensupları alınmadı.

Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan sonra Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Başkan Ahmet Küçükler, zabıta memurlarından oluşan tören mangasıyla karşıladı. Bina önünde bekleyen Büyükşehir daire başkanları ile tek tek tokalaşan Gül, başkanlık makamına geçti.
Burada gazetecilere kısa bir açıklama yapan Gül, ziyareti özellikle Erzurum Kongresi'nin 90. yıldönümünde gerçekleştirdiğini söyledi. Erzurum'un Türkiye'nin en nadide illerinden birisi olduğunu belirten Gül, "Erzurum ve Erzurumluların kahramanlıklarının bütün Türk milletinin gönlünde ayrı bir yeri vardır. Erzurum bölgenin önemli bir merkezidir. Son yıllardaki gelişmeleri memnuniyetle izliyoruz. Erzurum, sahip olduğu bölgeye liderlik edebilecek bir şehir. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir yerdir" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ziyaret anısına Cumhurbaşkanı Gül'e taştan yapılmış portresini hediye etti.

ATATÜRK ANITINA ÇELENK BIRAKTI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, belediye ziyareti sonrasında Erzurum Kongresi'nin 90. yıl kutlamalarına katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, havuzbaşındaki Atatürk anıtına çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Gül ve beraberindekiler, daha sonra kongre binasına geldiler. Kongre binasında gerçekleştirilen törene gazeteciler alınmadı.

4 ÖNEMLİ KARAR
23 Temmuz 1919 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında toplanan Erzurum Kongresi'nde; 'Vatan bir bütündür bölünemez', 'Millet her türlü yabancı işgal ve müdahalesine karşı topyekün kendisini savunacak ve direnecektir', 'Millet gücü kullanmak ve milli iradeyi hakim kılmak temel ilkedir', 'Manda ve himaye kabul olunamaz' kararları almıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 13:59:41
Güncelleme :23 Temmuz 2009 Perşembe 14:09:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?