7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Gurbetciler kamerayla hasret giderecek

Yaşamın her alanına giren bilgisayar artık sıla hasreti çekenlere de çözüm olmaya başladı. Erzurum'un İspir ilçesinde kurulan kameradan internet sitesine verilen görüntüler, gurbetteki vatandaşlar için hasret giderme aracı oldu. 

Erzurum'un İspir ilçesinde bilgisayar ve web tasarımı işiyle uğraşan Mahmut Yaşar ile İstanbul'da yaşayan dayısının oğlu Yaşar Altaş, ilçelerinin ve doğup büyüdükleri Kirazlı köyünün tanıtımını yapmak için sanal dünyada bir site kurdular. 

kirazli.org sitesini yayına sokan Yaşar ve Altaş, ilçe ve köylerinin görüntülerini canlı vermek için kolları sıvadılar. Kirazlı köyüne bir adet optik zoom özellikli kamera yerleştiren Yaşar ve Altaş, köydeki kamerada sağlanan başarının
ardından ilçe merkezinin en işlek caddesine de bir kamera yerleştirdiler. Kameralardan gelen görüntüleri internet sitesindeki adreslerinde yayınlamaya başlayan Yaşar ve Altaş'ın çalışması büyük ilgi gördü. 

İnternet sitesi üzerinden Kirazlı köyünden yaptıkları yayında ilk olarak yaban hayatı izlemeyi amaçladıklarını belirten Mahmut Yaşar, "Ancak zamanla gurbette yaşayan insanlarımız için sıla hasreti gidermeye yarayan bir imkan oldu. Hemşerilerimiz bulundukları noktadan internete girerek köylerini izliyor, hasret gideriyorlar" dedi.
Köydeki kameralı sistemin başarılı olmasından sonra İspir ilçe merkezindeki işyerlerinin önüne de bir kamera kurduklarını anlatan Yaşar, "Bu kameradan alınan görüntüler de direkt internet ortamında canlı yayınlanıyor. İspirli hemşerilerimiz görüntüler aracılığıyla birbirleriyle görüşüyorlar, zaman zaman telefonla görüşürken kameraya el sallayanlar bile oluyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 11:18:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?