4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Gurbete gitti hapse düştü

Erzurum'un Oltu ilçesinde yaşayan Atilla Yılmaz, çalışmak için gittiği Romanya'da cezaevine düştü.

Ailesini arayarak yardım isteyen Yılmaz, "Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a durumumu iletin. Burada zor durumdayım. Haksız yere cezaevine attılar. Beni kurtarın" dedi.
Uzun süredir işsiz olan Atilla Yılmaz (39), 1 Mart 2009 tarihinde özel bir şirket aracılığıyla, çalışmak üzere Romanya'ya gitti. Yaklaşık bir ay inşaatlarda çalışan Yılmaz, Cluj şehrinde dolaşırken kaçırıldı. Parası alınan ve bıçaklanan Yılmaz, ağır şekilde darp edildi. Kendine geldiğinde yanında 2 ceset bulanan Atilla Yılmaz, Romanya polisi tarafından cinayet zanlısı olarak gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Yılmaz, Cluj cezaevine konuldu. Yaklaşık 6 aydır cezaevinde kalan Atilla Yılmaz
ailesini arayarak haksızlığa uğradığını söyledi ve kendisini kurtarmalarını istedi.
6 ay içerisinde sadece 2 kez ailesini arayabilen Atilla Yılmaz, "Sayın Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma durumumu bildirin. Haksız yere cezaevinde attılar. Param çalındı, dayak yedim, bıçaklandım ama suçlu ben oldum. Bütün yetkililerden yardım bekliyorum. Beni buradan kurtarın" diyerek ağladı.


Romanya'da eşinin cezaevine düşmesinden sonra zor günler geçirdiklerini söyleyen Birhanım Yılmaz (35), "Eşim ekmeğini kazanmak için yurt dışına gitti. Orada iftiraya ve haksızlığa uğradı. Çocuklarım ve ben burada perişan olduk. Eşimin kurtarılması için Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Bakanlarımızdan destek istiyoruz" diye konuştu.
Babalarından 6 aydır haber alamayan çocukları Halime (14), Ömer (12) ve Onur (5), babalarını çok özlediklerini söylediler ve onun bir an önce Türkiye'ye getirilmesini istediler. Babalarının fotoğrafına sarılarak ağlayan Atilla Yılmaz'ın çocukları, "Babamızı çok özledik. Lütfen onu cezaevinden kurtarın" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 13:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bay_yerli IP: 88.235.124.xxx Tarih : 1.09.2009 20:27:46

TÜRKİYE GİBİ GELİŞMİŞ ÜLKEDEN ROMANYA GİBİ FAKİR ÜLKEYE KAÇANIN SONU NE ACIYMIŞ...