2
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM

Gürcü ve Türk öğrenciler işaret diliyle anlaştı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Gürcistan’dan Erzurum’a gelen 61 Gürcü öğrenci, Türk öğrencilerle buluşarak dostluk gösterisi yaptı. Aziziye Anıtı önünde toplanan Türk ve Gürcü öğrenciler, ilk önce eşleşti. İki komşu ülke çocukları birbirlerinin dillerini bilmediği için İngilizce olarak anlaşma yoluna gittiler.

Ancak Türk öğrencilerin İngilizceyi iyi bilmemesi karışıklılığa neden oldu. Birbirlerine kendilerini ifade etmek için sağır ve dilsizler gibi ellerini kullanan Türk ve Gürcü öğrenciler, tercümanlardan yardım istedi. Ancak öğrenci çok olunca tercümanlar da çaresiz kaldı.

Batum Başkonsolosluğu’nda görevli diplomat Dursun Karakaş’ın da yardımıyla otobüslere bindirilen öğrenciler, Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak’ın konuştuğu toplantıya katıldılar. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Uykusuz’u ziyaret eden Gürcü ve Türk öğrenciler burada yerel yönetimler hakkında bilgi aldılar. Tamuna Çhkeidze adındaki 6. sınıf Gürcü öğrencinin okuduğu Türkçe şiir büyük alkış aldı.

ZAMAN
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2003 Salı 00:00:04
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 12:26:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?