7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Güreş milli takımı kampa girdi

Serbest Güreş Milli Takımı'nın Erzurum kampı başladı. İran'da düzenlenen turnuvaya katıldıktan sonra Erzurum'a gelen güreş milli takımı, kuvvete dayalı çalışmalarına start verdi.

Milli takım antrenörleri Adem Bereket, Muhammet Batur, Murat Topaktaş, Murat Atmaca ve İsak İrbayhanov nezaretinde Atatürk Üniversitesi'ne ait spor salonunda çalışan güreşçiler, olimpiyatlara iddialı hazırlanıyorlar. Yüksek rakımı sebebiyle Erzurum'u tercih eden güreşçiler, koşu çalışmalarından sonra salonda kuvvete dayalı çalışmalar yapıyorlar.

Serbest Güreş Milli Takım Antrenörü Adem Bereket, İran'da düzenlenen turnuva sonrası 30 kişilik güreşçiyle Erzurum'a geldiklerini söyledi. Yüksek rakım sebebiyle Erzurum'u tercih ettiklerini ifade eden Adem Bereket, "Geçen yıl dünya şampiyonası öncesi de kamp için Erzurum'a gelmiştik. Daha sonra katıldığımız dünya şampiyonasında ikinci olmayı başardık" dedi.

Erzurum'da 2 hafta sürecek kuvvet kampından sonra Azerbaycan'da düzenlenen turnuvaya katılacaklarını belirten Bereket, Niğde ve İstanbul Sarıyer'de düzenlenecek iki kampta da hazırlıklarını minderde sürdüreceklerini söyledi. Son olarak İspanya'da yapılacak moral turnuvasına da katıldıktan sonra Pekin Olimpiyatları'na gidecek olan 7 kişilik güreşçilerin belirleneceğini anlatan Bereket, hedeflerinin Türkiye'yi başarıyla temsil etmek olduğunu bildirdi.

2008 Pekin Olimpiyatları'na Türkiye'nin ilk kez tam takım olarak 7 siklette katılmayı hak kazandığını vurgulayan Bereket, 10 Ağustos 2008 tarihinde Pekin yolculuğunun başlayacağını belirtti.

120 kiloda Dünya ve Avrupa Şampiyonu olan milli güreşçi Aydın Polatçı, Erzurum'da başlayan çalışmaların iyi geçtiğini söyledi. 2005'te yaşadığı sakatlık sonrası başladığı çalışmalarda durumunun iyi olduğunu kaydeden Polatçı, "2004'te Türkiye'ye üçüncülük madalyası kazandırmıştık. Ancak şimdi hedefimiz altın madalya ve şampiyonluk" dedi.

74 kiloda Avrupa Şampiyonu olan güreşçi Ahmet Gülhan, yüksek rakımlı Erzurum'un havasına alıştıklarını belirtti. Olimpiyatlarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini ifade eden Ahmet Gülhan, Euro 2008 maçları sebebiyle Pekin Olimpiyatlarının arka planda kalmasına sitem etti. Euro 2008'in sona ermesinden sonra Türkiye kamuoyundan büyük destek beklediklerini kaydeden Gülhan, "Onların vereceği destekle olimpiyatlara giderek, ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz" diye konuştu.

Pekin Olimpiyatları'na altın madalya için gideceklerini söyleyen 84. kiloda Avrupa ikincisi olan Serhat Balcı ise takım olarak iyi hazırlandıklarını belirtti.

Erzurum'da kuvvete dayalı çalışmalarını 2 hafta boyunca sürdürecek olan Serbest Güreş Milli Takımı, Azerbaycan'da yapılacak turnuva sonrasında hazırlıklarını Niğde ve İstanbul Sarıyer'de düzenlenecek kamplarla sürdürecek.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 10:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer kaya IP: 88.250.73.xxx Tarih : 10.06.2008 10:35:45

güreşcilerimize başarılar allah yardımciları ollsunnn