7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Hafriyat çukurunda 3. ölüm!

Erzurum'da kar sularının gölete dönüştürdüğü alana düşen ilköğretim 2. sınıf öğrencisi boğularak hayatını kaybetti. Çocuğunun cesedini sudan çıkaran acılı annenin hali yürek parçaladı.

Erzurum'un gecekondu semtlerinden Kazımyurdalan Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Mehmet ve Katibe Y. çiftinin 5 çocuklarından biri olan Abdurahmangazi İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi M.Y.'den (12) dün saat 11.00 itibariyle haber alınamaması üzerine durum aile tarafından polise bildirdi.

Daha sonra kayıp kaydı alınan M.Y.'nin bulunması için arama çalışmaları başlatıldı. Bugün saat 10.00 sıralarında ise ailenin, mahallenin hemen altındaki göleti fark etmesi üzerine belediye ekipleri çağrılarak bölgede arama çalışmaları başlatıldı.

Belediye ekiplerinin iş makineleriyle göletten suyu boşaltma işlemini gerçekleştirdiği sırada oğlunun elini fark eden acılı anne Katibe Y., suyun içerisine atlayınca oğlunun cesediyle karşılaştı. Ağıtlar yakan anne Katibe Y. oğlunun cesedini sudan çıkarırken gözyaşlarına boğuldu. Aziziye Araştırma Hastanesi'nde otopsisi yapılan M.Y., daha sonra Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

İhmal yüzünden çocuklarının öldüğünü ileri süren M.Y'nin ailesi ile mahalle sakinleri, "Burada geçen yıl da 2 çocuk boğulmuştu. Sel sularına kapılan çobanlık yapan iki çocuk ölmüştü. Hafriyat alıyorlar daha sonra üzeri kapanmayan çukurlar kar sularının erimesiyle gölet haline dönüşüyor" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 18:04:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?