8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Halk eğitim kurslarına yoğun ilgi

HALK EĞİTİM KURSLARINA YOĞUN İLGİ

Erzurum’un Horasan İlçesinde Halk Eğitim Merkezinin açtığı kurslara ilgi her geçen gün artarak devam ediyor.

Horasan ilçe Halk Eğitimi Merkezi’nin, her yıl düzenlediği meslek eğitimi ve sosyal aktivite kurslarının, 2009-2010 eğitim dönemi faaliyetleri devam ediyor. Eğitim kalitesini her yıl bir üst basamağa çıkartarak, gerek mesleki alanda gerekse sosyal alanda ihtiyacı olan vatandaşlara hizmet sunan İlçe Halk Eğitim Merkezi, bu yıl da kurslara yenilerini ekleyerek hizmet etmeye devam ediyor.

Halk Eğitim Müdür Yardımcı Mustafa Çizmeci, "Halk eğitim merkezi olarak 2009-2010 eğitim öğretim yılında şimdiye kadar 9 tane kurs açtık.ilçede açılan bu kurslara bir yenilerini de ekledik. Makina nakışı, halıcılık kursu, bilgisayar kursu, arıcılık, bağlama, halk oyunları ÖSS, OKS dalında devam eden kurslarımızın yanında bu yıl Halk eğitim Müdürlüğümüz tarafından Uzak doğu sporu olan tekvando, jimnastik ve yabancı dil (İngilizce) kursları da açmış olup bu kurslarımıza yüze yakın kursiyer devam ederken 12 usta öğreticide görev yapmaktadır.Halk eğitim bünyesinde verilen halı kursunda Kaymakamlık tarafından günde kursiyerlere ücretsiz yemek servis verilmektedir” diye konuştu.

Çizmeci, halı kursuna devam eden 45 kursiyerin yaptıkları iş karşılığında belirli miktarda ücret aldıklarını ve aile ekonomilerine katkıda bulunduklarını belirterek, vatandaşların talepleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan yeni branşlarda kursların da başlatılabileceğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 10:10:05
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 13:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?