7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Halk Eğitim Merkezi yenileniyor

HALK EĞİTİM MERKEZİ YENİLENİYOR

Erzurum’da 50 yılı aşkın bir süredir hizmet veren Halk Eğitim Merkezi, geniş kapsamlı restorasyon çalışmasıyla yepyeni bir görünüme kavuşacak. 400 bin TL harcanarak gerçekleştirilecek olan restorasyon çalışmalarının sonunda, koltuklardan sahneye, ses düzeninden aydınlatmaya kadar, Halk Eğitim Merkezi’nin çehresi tamamen değiştirilecek.

Erzurum Halk Eğitim Merkezi’nde, bugüne kadar gerçekleştirilecek en kapsamlı restorasyon çalışmasına başlandı. Uzun yıllardır hizmet verdiği için tahrip olan ve neredeyse kullanılamaz hale gelen Halk Eğitim Merkezi’nde, tepeden tırnağa değişim dönemi başladı. Koltukları tamamen sökülen, zeminden tavanına kadar tafsilatlı bir restorasyon projesi uygulanan Halk Eğitim Merkezi, önümüzdeki ayın sonunda yeni yüzüyle yeniden hizmet vermeye başlayacak.

Milli Eğitim İl Müdürü Fevzi Budak, yürütülen restorasyon çalışmaları için 400 bin TL’lik kaynak kullanılacağını bildirdi.

Halk Eğitim Merkezi’nin bütün koltuklarının, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara’dan gönderileceğini belirten Budak, Halk Eğitim Merkezi’nin Erzurum’da uzun yıllardan beri hizmet verdiğini hatırlatarak, süreç içerisinde lokal anlamda yapılan restorasyon çalışmalarının artık yetersiz kalmaya başladığını dile getirdi. Halk Eğitim Merkezi için bugüne kadar hazırlanmış en geniş restorasyon projesinin uygulanmasına son sürat devam edildiğini kaydeden Budak, “Halk Eğitim Merkezi’ndeki çalışmalar tamamlandıktan sonra halkımız sanki de yeni bir hizmet kompleksine kavuşmuş olacak. Çünkü salonda tepeden tırnağa her şey yenilenecek” diye konuştu.

HEM salonunda bulunan ahşap koltukların tamamının söküldüğünü belirten Milli Eğitim Müdürü Budak, “Salonda zemin, tavan ve duvarlar komple yenileniyor. Sahne, ses ve aydınlatma sistemi baştan aşağı değiştiriliyor. Fiziki düzeltmeler yapıldıktan sonra, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sipariş edilen toplam 570 koltuğun yerleştirilmesine başlanacak. Çok şık ve zarif bir yapıya kavuşturulacak olan Halk Eğitim Merkezi, yepyeni görüntüsüyle Şubat ayının sonuna doğru yeniden Erzurum’un hizmetinde olacak” diye konuştu.

HALK EĞİTİM MERKEZİ YENİLENİYOR
HALK EĞİTİM MERKEZİ YENİLENİYOR
HALK EĞİTİM MERKEZİ YENİLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 15:57:04
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 16:52:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?